Hrvati u neverici zbog ovog para, jedno im nikako ne ide u glavu: Komšije šokirane, ne mogu da veruju! (VIDEO)
Kanadski par, Foto: Printscreen/TikTok/wpgeats

smehotresno

Hrvati u neverici zbog ovog para, jedno im nikako ne ide u glavu: Komšije šokirane, ne mogu da veruju! (VIDEO)

Hrvati kipte od besa na ovaj par!

Objavljeno: 19:39h

Kanadski par Lili i Džoš početkom su jula bili na putovanju kroz Hrvatsku, koje su snimili na svom TikTok profilu. Prešli su Hrvatsku uzduž i popreko, od Đakova i Zagreba do Pule i Dubrovnika, a svoje utiske svakodnevno dele u videima, s posebnim naglaskom na hranu koju su jeli.

Već su prvi dan u Zagrebu uživali u brusilicama koje su ih oduševile, a idućeg su dana odlučili probati i ćevape, koje su jeli uz čašu hrvatskog piva. Ipak, tu su naišli na brojne komentare nezadovoljnih Hrvata.

"Kako to brat jede ćevape?"

"Na stolu su stigli ćevapi, nisam ih ni stigla snimiti jer smo odmah navalili na njih. Možda ne izgleda kao velika porcija, to je samo mleveno meso oblikovano u male kobasice na lepinji, ali je preukusno i sjajno se slaže s hladnim pivom. Osim toga, izgledalo je kao da ovde ima puno lokalaca, što je uvek dobar znak", rekla je Lili u ovom videu.

No ono što je mnoge zasmetalo je način na koji je njen suprug jeo ćevape. Naime, umesto da ih jede nožem i vilicom ili prstima, kao svaki Hrvat, on je lepinju uzeo u ruke i ćevape u lepinji jeo kao hamburger.

"Kako to brat jede ćevape", "Ćevapi se ne jedu kao hamburger", "Greh je jesti ćevape kao hamburger", "To se u Hrvatskoj smatra zločinom", "Ćevapi se jedu jedan po jedan s komadićem lepinje i lukom", piše u komentarima, na šta je ona odgovorila da sada to znaju, ali da im niko nije pokazao kako bi se ćevapi trebali jesti.

Oduševio ih ajvar

Zatim su se uputili u Lekenik, nakon toga i u Našice, a putem su kupili i bočicu Koca-Kole, na kojoj im je zasmetao neodvojivi čep. Kada su stigli u Našice, i ovde su hteli probati ćevape koje su uzeli za napolje. Uz njih su dobili i, kako kaže, "sos od crvene paprike", odnosno ajvar, koji im je takođe bio preukusan.

"Nakon što ste nas u prošlom videu prozvali zbog načina na koji smo jeli ćevape, ovog smo puta odlučili jesti ih na pravi način, tako da smo jeli male zalogaje i bilo je puno lakše za jesti", rekla je, dok je komad ćevapa s lepinjom umakala u ajvar.

Posetili su i Đakovo, zatim su krenuli i put Pule, a na putu su stali, kako kaže "usred ničega" i jeli jedno od najboljih jela na ovom putovanju - svinjsko pečenje, pečeni krompir i kiseli kupus. "Bilo je tako ukusno, meso je bilo mekano i ukusno", rekla je i dodala da su za desert dobili hrvatske palačinke

Na svom su putovanju još posetili i Plitvička jezera, Split, Hvar i Dubrovnik, a probali su i razna jela s morskim plodovima - od salate od hobotnice i tune do lignji i crnog rižota i sve im je bilo ukusno, a rekli su i da su u Splitu probali najbolji sladoled u životu - onaj od limuna i bosiljka.

Bonus video:

21:04

KOJEKUDE-S03-EP13-HRANA

(Espreso/Index/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.