Hrvat pitao da li je bezbedno da dođe u Beograd: Srbi odmah udarili jako po njemu - "molim te da..."
Hrvatska i Srbija, Foto: Profimedia, Espreso ilustracija

kakvo pitanje!

Hrvat pitao da li je bezbedno da dođe u Beograd: Srbi odmah udarili jako po njemu - "molim te da..."

Muškarac želi da poseti Srbiju, ali nije siguran hoće li biti problema zbog njegovog naglaska i čemu može da se nada u poseti Srbiji.

Objavljeno: 12:03h

Pitanje da li je u regionu bezbedno putovati često je na mrežama, a pre nekog vremena jedan Hrvat se zapitao koliko je sigurno da dođe u Beograd ili Novi Sad.

Muškarac želi da poseti Srbiju, ali nije siguran hoće li biti problema zbog njegovog naglaska i čemu može da se nada u poseti Srbiji.

U objavi je napisao sledeće:

"Moze li se doći u nekakav turistički obilazak ili provod i najnormalnije komunicirati sa nekim hrvatskim naglaskom bez ikakvih incidentnih situacija ili krivih pogleda? Da li bi bilo problema u naručivanju u restoranu il kafiću?" a na njegovo pitanje dosta Srba je odgovorilo iznenađeni ovakvim pitanjem.

"Jedino može teta u pekari da te pogleda čudno ako joj tražiš kruh jer će misliti da je troluješ."

"Napadaće te jedino ženske :) "

"Ako u kafiću naručiš kafu, u pekari hleb, probudićeš srbočetničkoagresorski duh čak i najmirnijem srpskom pacifisti naravno. Naručuj to na sopstvenu odgovornost, šta da ti kažem. Šalu na stranu, nije ovo Split pa da se lome glave za takve stvari. Dobrodošao."

"Čekamo te s noževima i bradurinama umazanim od gibanice."

"Zašto ne bi bilo sigurno?"

"Nikoga nije briga, niko te nece ni pitati i niti ce iko misliti da si specijalan"

"Mi nismo opterećeni kao vi. Tako da neće da bude problema"

"Druže,nije ovo ista situacija kao kad Srbin dodje u Split ili Šibenik.U Beogradu i Novom Sadu i ostalim gradovima garantujem ti da nećeš imati nikakvu!"

"Brate, koga briga da l si iz Hrvatske? Naravno ako vidiš neke bolide kloni ih se i ti je to. Isto važi i za nas kad dođemo u Zagreb. Debila ima svuda, ali je više normalnih ljudi. Nismo svi brkati četnici"

Moj kum Hrvat je u kafiću imao neprijatnost na turniru nekom, rekao je "Bok" konobaru, ovaj je odgovorio sa "Ne kaže se bok nego ćao".

Niko ne može da ti garantuje da neće biti neke takve idiotske ispade, ako se desi izvinjavam ti se unapred i molim te da ne reaguješ na to.

Što se tiče fizičke bezbednosti, šansa da te neko napadne je maltene nepostojeća.

Bonus video:

07:04

DA LI MISLITE DA SU HRVATI BOLJI OD NAS? E PA ONI DAJU 150€! Ministar Krkobabić o penziji za ljude bez staža: Oni nemaju ništa

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.