LEPA HRVATICA OTKRILA KAKO IZGLEDA POSAO NA LUKSUZNOM KRUZERU: "Za ove stvari dobijaš momentalni OTKAZ"
Dora, Foto: Printscreen/DORAPLETIKOSA / TIKTOK

otkrila tajne posla

LEPA HRVATICA OTKRILA KAKO IZGLEDA POSAO NA LUKSUZNOM KRUZERU: "Za ove stvari dobijaš momentalni OTKAZ"

Dora je na svom Tiktok profilu, gde inače objavljuje kako izgledaju dani jednog radnika na kruzeru objavila i koja su to pravila

Objavljeno:

Raditi na luksuznom kruzeru dok plovite okeanima verovatno je bolje nego raditi u kancelariji. Ovo potvrđuje i jedna Hrvatica Dora koja već nekoliko meseci plovi na zapadnoj američkoj obali Atlanskog okeana. Međutim, ovakvi poslovi sa sobom nose niz striktnih pravila koja nisu laka ali se moraju poštovati.

Dora (22) iz Hrvatske radi na "Symphony of the Seas" - ogromnom kruzeru kao umetnica u raznim mjuziklima. Nalik pokretnom gradu, kruzer ima sve što je potrebno za život - od svojih ulica, prodavnica, pozorišta... Pa upravo zato, kako bi sve funkcionisalo besprekorno postoje pravila koja se moraju poštovati, gde se za neka kršenja možete dobiti momentalni otkaz.

Dora je na svom Tiktok profilu, gde inače objavljuje kako izgledaju dani jednog radnika na kruzeru objavila i koja su to pravila.

"Nema nošenja farmerki nigde na brodu. Nema druženja sa gostima. Ne smeš zakasniti na brod jer prosto ode on bez tebe. Retko kad imamo hranu posle devet uveče, osim ako želiš da jedeš picu...

Kada dođeš na brod, imaš gomilu treninga koje moraš proći, bezbednosni treninzi, drilovi svake nedelje, pet sati. Prvog dana kada gosti dođu na brod moraš ih pozdraviti i znati tačno šta da im kažeš u slučaju hitne situacije - šta se dešava, šta treba raditi.

Moraš znati da pomogneš svakom gostu, ko god te šta pita, šta god, moraš sve znati, ne smeš im reći 'ne'. Umesto toga moraš da im kažeš: 'OK, sačekajte samo da pozovem nekoga' i onda će ti taj neko objasniti, a onda i ti gostima.", rekla je Dora.

"Za ove stvari dobijaš momentalni otkaz"

Dalje je objasnila kako se dobija otkaz.

"Odmah dobijaš otkaz ako te vide da si gosta doveo kod sebi u sobu, tad je katastrofa. Ako imaš prijatelje u šou programima, ne smeš doći i sesti u prvi red i gledati ih. Ili ako, na primer, nađeš nekog člana posade s kim želiš biti u vezi, nećete smeti da se držati za ruke u gostujućim prostorima, to nije dozvoljeno", napisala je ona pa dodala da istaknuti pevači i izvođači ne moraju nositi nositi bedževe s imenima, što nije slučaj sa svim ostalim gostujućim prostorima.

Ako svoj bedž sa imenom zaboravite bićete u velikom problemu.

Bonus video:

04:00

KOLIKO JE STRESAN ODLAZAK NA POSAO NAKON ODMORA? Psiholog analizira: Postoje OVA dva tipa ličnosti, mnogi se ne odmore na odmoru!

(Espreso/Blic/Gordana Vuksanović/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.