" UVEK ĆEMO BITI ZAHVALNI TUĐMNAU I BRANITELJIMA": Pročitajte šta je sve Plenković danas rekao!
Andrej Plenković, Foto: Printscreen

dan nezavisnosti

" UVEK ĆEMO BITI ZAHVALNI TUĐMNAU I BRANITELJIMA": Pročitajte šta je sve Plenković danas rekao!

“Uvek ćemo biti zahvalni prvom predsedniku dr Franji Tuđmanu i svim hrvatskim braniteljima koji su podneli najveću žrtvu za slobodu i samostalnost Hrvatske”, naveo je Plenković

Objavljeno:

Hrvatska danas obeležava Dan nezavisnosti, a tim povodom oglasio se premijer Andrej Plenković porukom da, kako je naveo, ponosni na sva dostignuća nastavljaju da grade još razvijeniju i uređeniju Hrvatsku, na dobrobit svih građana.

“Na Dan nezavisnosti prisećamo se istorijske odluke Hrvatskog sabora donete 25. juna 1991. o pokretanju postupka razdruživanja Hrvatske od ostalih republika u okviru SFRJ. Ponosni na sva postignuća nastavljamo graditi još razvijeniju i uređeniju Hrvatsku, na dobrobit svih građana”, napisao je Plenković na platformi Iks, preneo je Tanjug.

Plenković je zahvalio prvom hrvatskom predsedniku Fanji Tuđmanu i hrvatskim braniteljima.

“Uvek ćemo biti zahvalni prvom predsedniku dr Franji Tuđmanu i svim hrvatskim braniteljima koji su podneli najveću žrtvu za slobodu i samostalnost Hrvatske”, naveo je Plenković.

Raspad Jugoslavije formalno je započeo 25. juna 1991. kada su skupštine Slovenije i Hrvatske proglasile osamostaljenje, odnosno otcepljenje od SFRJ.

Bonus video:

00:32

Trening centar na Košutnjaku

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.