OVO JE TRAMPOV PLAN ZA KRAJ RATA U UKRAJINI: Ako pobedi na izborima, SLEDI OVAKVA SITUACIJA!
Donald Tramp, Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

oglasio se

OVO JE TRAMPOV PLAN ZA KRAJ RATA U UKRAJINI: Ako pobedi na izborima, SLEDI OVAKVA SITUACIJA!

Bivši američki predsednik je prošle sedmice isključio mogućnost upućivanja američkih trupa u Ukrajinu

Objavljeno:

Dva ključna savetnika republikanskog kandidata na predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa predstavila su mu plan za okončanje rata u Ukrajini u slučaju da pobedi na izborima koji uključuje stavku da će Kijev dobiti više američkog oružja samo ukoliko bude pristao na mirovne pregovore.

Jedan od Trampovih savetnika za nacionalnu bezbednost, general-potpukovnik u penziji Kit Kelog rekao je da bi, prema tom planu, SAD istovremeno upozorile Moskvu da bi svako odbijanje pregovora rezultiralo većom podrškom Vašingtona za Ukrajinu, preneo je Rojters.

Prema planu, koji su sačinili Kelog i Trampov savetnik Frederik Flejc, tokom mirovnih pregovora Ukrajine i Rusije prekid vatre bi bio na snazi na većem delu borbenih linija. Kelog i Flejc su predstavili Trampu svoj plan, a prema Flejcovim rečima, Tramp je na taj dokument pozitivno reagovao.

Plan takođe predviđa da se članstvo Ukrajine u NATO-u odlaže na duži period da bi se Rusija podstakla na mirovne pregovore. Tramp je više puta izjavio da će njegov prioritet ako osvoji drugi predsednički mandat, biti hitni pregovori o okončanju rata između Rusije i Ukrajine.

Bivši američki predsednik je prošle sedmice isključio mogućnost upućivanja američkih trupa u Ukrajinu i nagovestio je da će ubrzo preći na smanjenje pomoći Kijevu ako bude izabran na predsedničkim izborima u novembru.

Bonus video:

03:44

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA IVANA RISTIĆA ZA KURIR: Bliži nam se AFRIČKI ANTICIKLON, spremite se za temperature PREKO 40 STEPENI

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.