OTVORILO SE NEBO NAD ISTROM, ULICE POPLAVLJENE! Sručilo se jako NEVREME, na terenu VATROGASCI, a KIŠA NE PRESTAJE
Pljusak, Foto: Dragan Gojić

NESTABILNO VREME

OTVORILO SE NEBO NAD ISTROM, ULICE POPLAVLJENE! Sručilo se jako NEVREME, na terenu VATROGASCI, a KIŠA NE PRESTAJE

Obilna kiša padala je i u Rijeci, a za riječku i gospićku regiju izdato je narandžasto upozorenje koje označava opasno vreme

Objavljeno:

Grmljavinsko nevreme praćeno obilnom kišom potopilo je delove Novigrada u Istri, a na teren su izašli i vatrogasci koji su imali pune ruke posla. Prema podacima s automatske stanice Istrameta u Umagu je u zadnja 24 sata palo 48,8, a u Bujama 58,0 mm kiše.

- Morali smo da vozimo po trotoaru, ali bilo je štete kod drugih vozača. Ovde nije baš tako često da budu ovakve poplave, a kiša i dalje pada - rekla je čitateljka za portal 24 sata.

Obilna kiša padala je i u Rijeci, a za riječku i gospićku regiju izdato je narandžasto upozorenje koje označava opasno vreme. Tamo se očekuje obilna kiša i grmljavinsko nevreme sa mestimično izraženim i obilnim pljuskovima. Jedna od vatrogasnih intervencija bila je i na novigradskoj Stradi Kontesi, a trajala je oko dva sata, piše portal Naša Bujština.

Nad severni Jadran tokom noći je ušao ciklon, te će se tu i zadržati. Lokalne nestabilnosti u četvrtak bile su uvod u vremenski još "izazovniji" petak, tekom kojeg će gotovo širom Hrvatske biti kiše, često i u obliku obilnijih pljuskova s grmljavinom, lokalno i olujnog nevremena sa gradom, najavio je za HRT u svojoj prognozi meteorolog Zoran Vakula.

Na severnom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj očekuje se nestabilno vreme, uz narandžasto upozorenje - drugog stepena od moguća tri - za često obilne pljuskove s grmljavinom, lokalno i nevreme, uz koje su moguće i bujične poplave.

Temperatura vazduha ujutro od 12 do 15 °C, uz more i do 18 °C, a poslepodne 20 do 23 °C.

Bonus video:

01:44

DETALJNA PROGNOZA NEDELJKA TODOROVIĆA ZA KURIR: Do petka pljuskovi, potom skok temperature pa opet kiša! U JUNU OČEKUJTE NEPOGODE?

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.