OTVORILO SE NEBO NAD ZAGREBOM, OLUJNI OBLACI DONELI PLJUSKOVE SA GRADOM: Izdato upozorenje za celu zemlju!
Pljusak, Foto: Beta / Dragan Gojić

PADAO I GRAD

OTVORILO SE NEBO NAD ZAGREBOM, OLUJNI OBLACI DONELI PLJUSKOVE SA GRADOM: Izdato upozorenje za celu zemlju!

U zagrebačkom naselju Sigečica već pada led

Objavljeno:

Jak pljusak sa gradom pogodio je delove Zagreba uz prateću grmljavinu.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je žuto upozorenje za grmljavinu, što znači da je ovo vreme potencijalno opasno.

"Mestimično izraženi pljuskovi sa grmljavinom. Moguć grad i prolazno pojačan vetar. Moguće bujične i urbane poplave", navodi se u upozorenju DHMZ-a.

DHMZ je zbog današnjih vremenskih prilika za sedam regija izdao žuto upozorenje. Meteoalarm žute boje na snazi je za osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku i kninsku regiju zbog mestimično izraženih pljuskova s grmljavinom. Moguć je grad i prolazno pojačan vetar, kao i bujične i urbane poplave.

- Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom, stoji u upozorenju DHMZ-a.

U zagrebačkom naselju Sigečica već pada led.

Nevreme je pogodilo i Zabok.

I na stranici Rain alarm se vide olujni oblaci koji su se već nadvili nad severnim i središnjim delom zemlje.

Portal Neverin javlja da je u unutrašnjosti sve više pljuskova i grmljavine, što se vidi i na njihovim radarskim snimcima.

Žuti meteoalarm je na snazi i za područje Kvarnera i Kvarnerića te za Velebitski kanal zbog mestimične pojačane bure.

U sredu će u prvom delu dana biti promenljiva naoblaka, lokalno i kiša. Zatim sunčanije, no uz jači razvoj oblaka pljuskovi s grmljavinom najizgledniji su u Gorskoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Dalmacije. Vetar slab, na istoku umeren severozapadni. Na Jadranu jugozapadni i zapadni, do sredine dana na severnom delu bura, podno Velebita ponegde i jaka. Najniža jutarnja temperatura vazduha između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna između 20 i 25 °C.

Bonus video:

01:44

DETALJNA PROGNOZA NEDELJKA TODOROVIĆA ZA KURIR: Do petka pljuskovi, potom skok temperature pa opet kiša! U JUNU OČEKUJTE NEPOGODE?

(Espreso/ Jutarnji list/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.