KOD KOMŠIJA SE CENE VINULE U NEBO: Popara košta kao da je od ZLATA pravljena, a tek ostalo...
Dubrovnik, Foto: Profimedia

jadransko primorje

KOD KOMŠIJA SE CENE VINULE U NEBO: Popara košta kao da je od ZLATA pravljena, a tek ostalo...

Visoke cene sa Jadranskog primorja na početku sezone sve češće se pojavljuju javno na društvenim mrežama

Objavljeno:

Visoke cene sa Jadranskog primorja na početku sezone sve češće se pojavljuju javno na društvenim mrežama, pa se neretko neprijatno iznenadimo kada vidimo nečiji račun za jelo ili piće, ili, pak jelovnik nekog restorana.

Balkanci kao redom da su krenuli da nam predočavaju cene iz svih zemalja bivše Juge, pa smo tako mogli da vidimo koliko košta palačinka na Perućcu, koliko ćete platiti kafu, rakiju i kiselu vodu u Porto Montenegru, a sad je na red stigla i Hrvatska. Tačnije Dalmacija. Najtačnije Dubrovnik - i popularni restorani, konobe i kiosci brze hrane na koje ćete sigurno ovde naići.

Tako ćete, na primer, poparu u jednoj poznatoj konobi u starom gradu platiti 17 evra, sardine 13, lignje 30, a porciju ćevapa 14 evra. Burgere nećete pronaći za manje od 13 evra, a mogu vas koštati čak do 20!

Hleb 2.5 evra, masline kao prilog - 6!

Pice 'na oko' ne deluju skupo, ali nigde ne piše koliki im je prečnik. Prosečna cena im je 13 evra.

Da, u jednom restoranu masline kao 'prilog' platićete čak šest evra!

Ipak, ako se uzme u obzir da je u pitanju predsezona i Dubrovnik, koji važi za jedan od najpopularnijih gradova na Jadranu, pogotovu nakon snimanja planetarno popularne naučno-fantastične serije "Igra prestola", cene su korektne.

Diskusija - skupo ili su cene kao u Beogradu i Novom Sadu?

"Dubrovnik je elitna turistička destinacija, a ove godine su sve destinacije povećale cene", "U Solonu porcija lignji 17 evra, ovde 30. Previše", "U Dubrovniku se ne plaća kvalitet jela ili usluge, već 'hajp' koji vlada oko tog Diznilenda za odrasle. Bio sam jednom pre x godina, platio skupo to iskustvo i rekao: hvala lepa", "Pre nekoliko godina je javni toalet u garaži bio 1,5 evra. Hrana u restoranu je najmanji problem", pisali su redom u komentarima mnogi neprijatno iznenađeni korisnici društvene mreže X, nekadašnjeg Tvitera.

Pojedini su opravdavali vlasnike lokala i govorili da ni u Beogradu nije jefinije, ali da ćete jesti smrznutu morsku ribu.

"Nikome nije stavljena puška na čelo da mora ići i jesti u restoranu. Hoćeš? Nećeš? imaš prodavnicu, pa jadi sendvič", "Malo je skuplje od Novog Sada, ne vidim problem", "Idi u Taškent ako ti ne paše, mi ove cene plaćamo 365 dana uz neznatno veće plate, zato i radimo dva posla", pisali su dalje.

Da li ste nekada letovali u Dubrovniku i kakva su vaša iskustva?

Pišite nam u komentarima.

Bonus video:

01:06

Cene kod stomatologa u Kanadi

(Espreso/Žena Blic/Viktor Veličković/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.