"PESAK GORI, A MORE JE ONAKO": Proverili smo kakve su CENE aranžmana u Grčkoj pre početka sezone i ostali ŠOKIRANI!
Letovanje u Grčkoj, Foto: Tamara Trajković

grčka 2024

"PESAK GORI, A MORE JE ONAKO": Proverili smo kakve su CENE aranžmana u Grčkoj pre početka sezone i ostali ŠOKIRANI!

Istražili smo kakve su cene aranžmana pre početka jula i kakvo se vreme očekuje u ovom periodu

Objavljeno:
Jovana Nedeljković

Dok se mnogi spremaju za letnje odmore u julu i avgustu, letovanje pre početka letnje sezone u Grčkoj, odnosno u maju i junu, postaje sve popularniji izbor među srpskim turistima. Ovaj period donosi brojne prednosti, uključujući povoljnije cene, prijatnije vremenske uslove i manju gužvu.

Apartmani na primorju kreću da se pune već u maju, dok su početkom juna skoro i puni.

Kako je nedavno rekao direktor JUTA Aleksandar Seničić, prodaja aranžmana počela je još u oktobru. Oni koji su već tada mogli da planiraju letovanje prošli su dobro, jer su tada popusti bili i do 50 odsto i trajali su do sredine aprila, dok su kasnije bili nešto manji.

Letovanje
Letovanjefoto: AP Photo Burhan Ozbilici

Istražili smo kakve su cene aranžmana pre početka jula i kakvo se vreme očekuje u ovom periodu.

Kao što smo već spomenuli, povoljnije cene apartmana i hotela jedan su od glavnih razloga što turisti na more odu i pre zvaničnog početka leta. Kako se može videti na sajtovima poznatih turističkih agencija, desetovnevni aranžman za, na primer, Stavros sa uključenim prevozom u periodu od 23. maja košta 100 evra, od 2. juna cena je 130 evra, a od 12. juna 160 evra. Olimpik bič je takođe omiljen mnogim našim turistima posebno porodicama sa decom. Cena desetovnovnevnog aranžmana sa prevozom od 24 maja iznosila je 115 evra, od 8. juna 180, a od 23. juna čak 335 evra.

Isti aranžman za Nea Flogitu od 1. juna košta 215 evra po osobi, 11. juna je 290, a 21. juna čak 445 evra, dok je od 9. septembra 255 evra; Krit – 10 noćenja u apartmanskom smeštaju i autobuski prevoz – tokom juna je 379 evra po osobi, u svim septembarskim terminima je 429.

Krit
Kritfoto: Printscreen/Youtube/HOLIDAY EXPERTS

Međutim ove cene su prošle godine bile i niže, a to je potvrdio i direktor JUTA.

Cene u Grčkoj, značajno su veće nego prošle godine i to za sedam do 15 procenata. Za toliko će biti skuplji apartmani, a povećani su i neki drugi troškovi. Reč je o taksama, pa će takse koje su lane iznosile pet evra za 10 dana boravka ove godine koštati 15 evra. To poskupljenje uzrokovano je požarima i poplavama prošle godine i željom Grčke da se kroz povećanje taksi pomogne sredinama pogođenim prirodnim nepogodama. Za oko 20 odsto poskupeli su hoteli", istakao je nedavno Seničić.

Što se temperature tiče, kako tvrde Srbi na Facebook grupi Grčka info da je prijatno.

"Pesak gori, a more je onako", napisao je jedan korisnik, "Samo mladi plivaju u hladnoj vodi, mi posmatramo ili prošetamo u vodi do pojasa", napisao je drugi.

Temperatura vode u periodu maja i juna su između 18 i 20 stepeni što je većini još su uvek prenisko, no nakon početnog privikavanje moguće je i nešto dalje kupanje.

Vremenske prilike krajem maja i tokom juna su idealne za one koji ne vole ekstremne vrućine. Prema prognozi sajta Accuweather, u Olimpijskoj regiji neće biti kiše, a temperature će se kretati od 18 do 30 stepeni dok će početak juna obeležiti temerature i do 37 stepeni.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

07:29

ALEKSANDAR SENIČIĆ O LETOVANJU SRBA I NAJATRAKTIVNIJIM DESTINACIJAMA ZA LETOVANJE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.