Srpkinja u finalu US Opena, bori se za čuveni pehar!
Kristina Mladenović, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

napred

Srpkinja u finalu US Opena, bori se za čuveni pehar!

Imaće veliku podršku

Objavljeno:

Ovaj US Open ćemo pamtiti kao jedan od najneuspešnijih za Srbiju, posebno jer je Novak Đoković ispao rano, već u trećem kolu, kada ga je porazio Aleksej Popirin.

Generalno je ovo bio loš turnir za sve srpske predstavnike, koji su rano spakovali kofere i napustili Njujork.

Kristina Mladenović
Kristina Mladenovićfoto: EPA/ CHRISTOPHE PETIT TESSON

Ali, jedna Srpkinja ima izuzetno uspešan turnir i boriće se za Grend slem titulu! U pitanju je Kristina Mladenović, koja nastupa pod zastavom Francuske, ali ne krije da je velika Srpkinja, što ističe često u intervjuima.

Ona će u paru sa Kineskinjom Šuai Ženg igrati finale dubla protiv Ukrajinke Ljudmile Kičenok i Letonke Jelene Ostapenko, a taj meč na programu je u petak od 18.00 na Artur Ešu.

Kristina Mladenović je u prošlosti često imala dobre rezultate i u singlu (dva četvrtfinala na Grend slemu), ima i jednu titulu u singlu, a svojevremeno je bila i 10. igračica sveta 2017. godine.

Ipak, mnogo je uspešnija u dublu, gde je bila i prva na rang listi, a osvojila je i šest Grend slem titula u dublu (dva Australijan opena i četiri Rolan Garosa). Igrala je finala i na Vimbldonu i na US Openu, ali nije osvajala pehare na ovim turnirima.

Ovo će joj biti treće finale u Njujorku, a videćemo da li će biti i "treća - sreća".

Bonus video:

04:03

Evo na koji način je Sineru progledano kroz prste! Gosti Pulsa Srbije bez sumnje: Tenis bi izgubio popularnost da su ga kaznili

(Espreso/Telegraf/Dušan Uštević/Preneo: A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.