"Sve je na Novaku, ne znam šta ga motiviše..." Bivši prvi teniser sveta iskren o Đokoviću (Foto)
Novak Đoković na meču protiv Alekseja Popirina, Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

"JESAM IZNENAĐEN..."

"Sve je na Novaku, ne znam šta ga motiviše..." Bivši prvi teniser sveta iskren o Đokoviću (Foto)

Osvajač Australijan opena i Rolan Garosa otvoreno o Srbinu

Objavljeno:

Novak Đoković i Karlos Alakras ispali su sa US opena u razmaku od 24 sata, a tome je govorio Jevgenij Kafeljnikov, nekada prvi teniser sveta.

- Naravno da jesam iznenađen porazima Alkarasa i Đokovića. Novak je izgubio od Popirina, što ima malo više logike uzevši u obzir to kako je Popirin igrao poslednjih meseci, bio je pun samopouzdanja. Za Karlosa nemam objašnjenje, za poraz od Van de Zandshulpa, nemam pojma šta se tu dogodilo - rekao je Kafeljnikov za Sport klub.

 Jevgenij Kafeljnikov
Jevgenij Kafeljnikovfoto: Wang Ying / Zuma Press / Profimedia

Rus, osvajač Australijan opena i Rolan Garosa je upitan da li smatra da Srbin sebi ima snage za još jedan zalet i za još Grend slem titula.

- To je dobro pitanje! Iskreno, ne znam šta ga trenutno motiviše da nastavi da igra, morate njega da pitate. Definitivno nisam kompetentan da odgovorim na to pitanje. Ipak, navijači ga vole, navijači žele da nastavi, ali opet, sve je na Novaku - može li da nađe želju, motivaciju ili možda neke nove ciljeve kako bi nastavio da pobeđuje i osvaja slemove - istakao je Kafeljnikov.

 Jevgenij Kafeljnikov
Jevgenij Kafeljnikovfoto: Wang Ying / Zuma Press / Profimedia

Nameće se pitanje - ko će podići pehar 8. septembra?

- Mislim da je turnir sada potpuno otvoren. S obzirom na sve što se dešava, na Sineru je mnogo pritiska psihološki. Medvedev je možda najpotcenjeniji igrač u žrebu, uzevši u obzir iskustvo koje ima. Zverev igra dobro, možda je došlo vreme za Rubljova, da se probije do polufinala… Videćemo, biće jako zanimljivo do kraja, barem teniskim ekspertima, da vidimo ko će da osvoji, dok za navijače možda nije tako zanimljivo jer su glavne zvezde ispale - zaključio je Kafeljnikov.

Bonus video:

00:16

Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork

(Espreso/Sport klub/Saša Ozmo/Preneo:V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.