"Neće Novak stati, osvojiće 26 Grend slemova!" Legenda veruje u nastavak Đokovićeve dominacije (Foto)
Novak Đoković na meču protiv Alekseja Popirina, Foto: Antoine Couvercelle / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

VELIKE REČI

"Neće Novak stati, osvojiće 26 Grend slemova!" Legenda veruje u nastavak Đokovićeve dominacije (Foto)

Fizički ne primećujem da nešto stari, mentalno - čini se da postaje pametniji, rekao je čuveni as između ostalog

Objavljeno:

Legendarni švedski teniser Mats Vilander danas je komentator Eurosporta i govorio je o učešću Novaka Đokovića na US openu.

- Moramo da prestanemo da budemo iznenađeni kada izgubi, već da budemo više iznenađeni što i dalje osvaja turnire sa 37 godina. Čovek je neverovatan - rekao je Vilander za Spot klub.

Novak Đoković i Mats Vilander
Novak Đoković i Mats Vilanderfoto: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

Mats se složio sa Đokovićem, da je promena podloge, odnosno prelazak sa šljake, u mnogome otežao učešće na četvrtom Grend slemu.

- Mislim da je Novak sve dobro objasnio na konferenciji za medije. Komplikovano je igrati na šljaci usred sezone, pa nemati nijedan meč pred US open… Prilično je neverovatno da je osvojio 24 Grend slem titule s obzirom na sledeće - kada ne igra tako dobro, odjednom mu udarci deluju ’normalno’ u odnosu na druge. Rafa Nadal je imao onaj veliki spin, Rodžer Federer servis i slajs, a s Novakom - ako je malo van ritma, mislim da drugi mogu da se osete pomalo komforno na terenu s njim. Zato je još neverovatnije što je toliko bolji od svih kada je u formi.

Novak Đoković na meču protiv Alekseja Popirina
Novak Đoković na meču protiv Alekseja Popirinafoto: Chryslene Caillaud / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

Nastavio je u istom tonu.

- U trećem setu sam pomislio - ma, okreće sigurno! Ovo je samo podsetnik da je ipak ljudsko biće. Imao je jedan glavni cilj ove godine -zlato na Olimpijskim igrama. Imao je operaciju kolena u najgore moguće vreme, a zlato je ipak osvojio. Ovaj poraz samo kazuje da će biti još spremniji za završnicu sezone i za Australijan open. Tako to ide kod njega - naravno da bi voleo da osvoji svaki slem, ali ovo znači da ima više vremena za odmor, trening, rad na nekim sitnicama, pa da u Australiji opet bude 27-godišnjak.

Mats Vilander i Novak Đoković
Mats Vilander i Novak Đokovićfoto: Victor Joly/Dppi / Zuma Press / Profimedia

Osvajač sedam Grend slemova govorio je o tome koliko će još najvećih trofeja osvojiti Srbin.

- Zasad ne vidim da stari, ne mislim da je ovo godina u kojoj smo pomislili ’ah, ima 37 godina’. Fizički ne primećujem da nešto stari, mentalno - čini se da postaje pametniji. Ne mogu da verujem da i dalje igra u ovakvom ritmu, ali mogu da poverujem da će tako nastaviti. Mislim da će osvojiti još neke slemove, da će završiti na 26. Igra mu je tu. Da je ovde dobio još dva meča, odjednom bi opet bio najbolji na svetu, nema mnogo onih koji mogu da ga pobede. Jeste iznenađenje što je izgubio, ali Popirin je uradio ono što ne bi mnogi mogli - servirao je u uglovima, ponekad je udarao loptu iz sve snage, igrao s varijacijom na bekhendu.

Novak Đoković na meču protiv Karlosa Alkarasa
Novak Đoković na meču protiv Karlosa Alkarasafoto: Antoine Couvercelle / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

Ko je favorit?

- Siner je prvi favorit, ali toliko je dobrih igrača. Medvedev može da osvoji, na svoj način, a za Sinera je dobro što nije imao teškog protivnika odmah posle eliminacije Alkarasa i Đokovića, da mu se to slegne - zaključio je Vilander.

Bonus video:

00:16

Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork

(Espreso/Sport klub/Saša Ozmo/Preneo:V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.