Katastrofa za Novaka posle kraha na US openu (Foto)
Novak Đoković na konferenciji za medije, Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

PAKAO!

Katastrofa za Novaka posle kraha na US openu (Foto)

Veliki problem za Srbina

Objavljeno: 09:27h
Veljko Petrović

Novak Đoković ispao je u trećem kolu US opena posle poraza od Alekseja Popirina, a čeka ga katastrofa nakon kraha u Njujorku.

Najbolji teniser svih vremena je na startu poslednjeg Grend slema bio drugi na ATP listi i morao je da odbrani 2000 bodova zajedno sa trofejem.

Novak Đoković na meču protiv Alekseja Popirina
Novak Đoković na meču protiv Alekseja Popirinafoto: Antoine Couvercelle / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

Srbin je izgubio 1900 bodova i ostao je na 5560 i onog tamo ponedeljka biće na četvrtoj poziciji, a možda i petoj!

Sigurno je da će Janik Siner koji je i dalje aktivan u Sjedinjenim Američkim Država ostati prvi, a Aleksander Zverev preuzeće drugu poziciju.

Karlos Alkaras je ispao u trećem kolu, ali će zadržati treće mesto, a Beograđanin je na tabeči uživo četvrtu i pratiće dalja dešavanja.

Najviše će posmatrati igre Danila Medvedeva koji je na nešsto manje od 385 bodova od Novaka i verovarno će mu biti dovoljno da uđe u polufinale.

U ekstremnim dešavanjima, Novak bi mogao da bude i šesti posle US opena, a za to je potrebno i da Andrej Rubljov osvoji trofej u Njujorku.

Plasman bi mogao da utiče na njegove protivnike već na Australijan openu ukoliko ne odbrani preostale bodove do kraja godine.

Bonus video:

00:16

Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.