Dvaput pozitivan na doping testu! Kakav šok pred US open
Novak Đoković i Janik Siner, Foto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

da li je moguće?

Dvaput pozitivan na doping testu! Kakav šok pred US open

Ovo nismo očekivali

Objavljeno: 16:32h

Međunarodna teniska agencija za integritet (ITIA) oglasila se ovodom italijanskog igrača Janika Sinera i toga što je bio pozitivan na doping testu.

U saopštenju je objavleno da je Siner dvaput bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu klostebol u martu 2024. godine.

Ipak, ITIA je navela da Siner ne snosi krivicu i odgovornost za pozitivne doping nalaze, jer mu je u oba slučaja uvažena žalba.

Sinerovo objašnjenje je glasilo da je jedan član njegovog tima koristio sprej za malu ranu na telu koji u sebi sadrži klostebol.

Janik Siner
Janik Siner foto: Ian Johnson/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Taj član tima – fizioterapeut Umberto Ferara – sprej je koristio između 5. i 13. marta, a za to vreme je svakodnevno masirao Sinera i generalno imao fizički kontakt sa njim, te je nedozvoljena supstanca tako, navodi se, prešla na njega.

Nezavisno naučno telo je, navodi ITIA, priznalo ovakvo objašnjenje od strane prvog tenisera sveta, te zbog toga nije bilo aktivne suspenzije. Dodaje se da je i ceo Sinerov tim sarađivao u potpunosti sa antidoping agencijom.

Međutim, Siner nije prošao bez kazne!

Prema postojećem odeksu, Italijan je ostao bez rezultata, nagradnog fonda i renkinga na Mastersu u Indijan Velsu, turniru tokom kojeg je bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu.

Dvadesettrogodišnjak iz Južnog Tirola je u Indijan Velsu stigao do polufinala, gde je izgubio od Karlosa Alkarasa, tako da je sada ostao bez 400 bodova i oko 300.000 evra.

Bonus video:

00:20

Melburn, Australijan open, navijači, tenis

Espreso / B92 sport / Prenela: I.K


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.