Posle zlata u Parizu - stigla opasna poruka...
Novak Đoković, Foto: Oscar J Barroso/AFP7/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

ZANIMLJIVO

Posle zlata u Parizu - stigla opasna poruka...

Pitanje koje mnoge zanima

Objavljeno: 10:55h

Početak godine kao košmar, nijedan trofej do jula meseca, pad u formi kakav se ne pamti, a onda, kada je bilo najpotrebnije, tada se pojavio i osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Godine 2006. prvi trofej u Holandiji, sada 2024. poslednji koji mu je falio u karijeri. Najbolji teniser ikada - Novak Đoković, tako je kompletirao bogato ''carstvo'' pehara koje poseduje.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: Richard Callis/SPP / imago sportfotodienst / Profimedia

Srbin se tu, ipak, neće zaustaviti, jer ga očekuje poslednji grend slem u godini - US open. Grabiće Novak ka novoj tituli, i titulama nakon turnira u Americi.

Glavno je pitanje još koliko? Još koliko ćemo imati čast da gledamo Novaka na terenima, i kada će doći kraj jedne velike ere, pogotovo sada kada je sve osvojio?

Novak Đoković
Novak Đoković foto: Starsport

Najbolji britanski teniser, pre nego što je na scenu nastupio Endi Marej - Tim Henman, govorio je nešto više o tome i smatra da "nema zime" za srpskog tenisera.

On ima neverovatnu strast za ovu igru. On voli to što radi i zato mi se čini da bi priča mogla da ode u potpuno drugom smerom nego što mnogi misle, priča Henman i dodaje:

Tim Henman
Tim Henmanfoto: Profimedia

Osvajanje zlata bi moglo potpuno da ga oslobodi, sada bi mogao da razmišlja da je overio sve najveće turnire i da od sada igra iz ljubavi, za svoju dušu. Mogao bi da igra potpuno rasterećeno na Ju-Es openu gde će sigurno gledati da osvoji novi gren slem titulu.

Alkaras i Siner će morati da se paze.

Sve to bi moglo da bude mnogo teže za njegove konkurente jer će igrati slobodnije i dok je zdrav i spreman, siguran sam da može da osvoji još najvećih trofeja. Bez pritiska da nije osvojo zlato, mogao bi da bude još opasniji i lakše da izlazi na megdane Sineru ili Alkarasu.

Janik Siner i Karlos Alkaras
Janik Siner i Karlos Alkaras foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

O uspehu u Parizu će se pričati zauvek...

Videti to što je uradio u Parizu, bilo je zaista neverovatno. To je bio jedan od njegovih najboljih mečeva u celoj karijeri. Pobediti Alkarasa koji je malo pre toga osvojio Rolan Garos i Vimbldon bilo je apsolutno fenomenalno. Novaku nije smetalo ni što je bio pod velikim opterećenjem jer nije krio koliko bi mu značilo da konačno osvoji zlatnu medalju jer je bilo realno da mu je sa 37 godina to bila poslednja šansa - završio je Henman.

Bonus video:

00:30

Novak i Nik igraju tenis

Espreso / Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.