Kreće misija rušenja Novaka Đokovića: Oglasio se Alkaraz
Alkaraz i Đoković, Foto: EPA/CAROLINE BLUMBERG

španac blista

Kreće misija rušenja Novaka Đokovića: Oglasio se Alkaraz

Španac spreman za nove pobede

Objavljeno: 20:13h

Španski teniser Karlos Alkaraz počinje Masters u Sinsinatiju protiv francuskog veterana Gaela Monfisa.

Olimpijski vicešampion ima šansu da svrgne Novaka Đokovića sa druge pozicije na ATP listi, ukoliko stigne do četvrtfinala.

Uoči starta turnira, sumirao je dosadašnji deo sezone koji je za njega bio istorijski.

- Imao sam nekoliko neverovatnih meseci u životu i karijeri po osvajanju Rolan Garosa. Bio je to turnir koji je za mene bilo veoma uzbudljivo osvojiti, i naravno Vimbldon, bilo je prelepo uzeti i njega. Jedan od mojih snova bila je i olimpijska medalja. Uživao sam mnogo poslednjih meseci. Bili su zaista neverovatni - rekao je treći teniser sveta i dodao:

- Veoma sam srećan nivoom mog tenisa i time kako sam se nosio u određenim situacijama. Mislim da sam kao igrač mnogo napredovao, tako da sam zaista zadovoljan. Naravno, sezona još nije gotova, moramo da nastavimo na najbolji način, ali ovih meseci ću se sećati do kraja života.

Karlos Alkaraz
Karlos Alkarazfoto: Oscar J Barroso/AFP7/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nije bilo lako...

- Bilo je vrlo zahtevno i naporno, igrati velike mečeve na Rolan Garosu i Vimbldonu. Imao sam i bolove, morao sam da se nosim i sa time. Zato sam uzimao nekoliko dana na turnirima kada nisam radio ništa. Zadovoljan sam sa poslednja tri turnira. Dva grend slema i olimpijska medalja, bilo je sjajno.

O igranju dubla sa Rafaelom Nadalom u Parizu.

- Bilo je to veliko iskustvo, pričati sa Rafom na terenu, upoznati se bolje van njega. Bilo je sjajno igrati dubl sa njim. To nikada neću zaboraviti. Naučio sam mnogo, na terenu i van njega. Igrali smo sjajan dubl iako nismo ubl igrači. Malo smo bili razočarani a kraju, ali generalno smo zadovoljno. Ostvario sam san da igram zajedno sa Rafom - zaključio je Alkaraz.

Bonus video:

00:35

Novak objavio HIT snimak iz automobila

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.