Bruka Rodžera Federera: Sramotno se poneo prema Đokoviću
Đoković i Federer, Foto: EPA/ Andy Rain

ovo ne bledi

Bruka Rodžera Federera: Sramotno se poneo prema Đokoviću

Švajcarac na udaru navijača

Objavljeno: 18:48h

Najbolji teniser u istoriji Novak Đoković je osvojio sve što se može osvojiti! Olimpijsko zlato u Parizu je kruna njegove karijere, na čemu mu je čestitala čitava sportska planeta.

Doduše, svi, osim velikog rivala Rodžera Federera.

Švajacarac je tako navukao gnev Noletovih navijača koji su "iskopali" jedan njegov intervju za "Lekip" iz 2011. godine.

Federer je tada bio neprikosnoven u "belom sportu", te je o Srbinu govorio sa omalovažavanjem.

Na pitanje da li vidiš sličnosti između 2004. i 2007. kada je bio "nepobediv" i onoga što je Đoković postao u poslednjih šest meseci, Federer je pokazao kakav je zaista čovek.

- Iskreno, ne. Nikada sebi nisam postavio to pitanje. Kao igrači smo veoma različiti. Po ponašanju smo isti. Uopšte se ne prepoznajem u Novaku. Ne želim da umanjim ono što je Novak upravo postigao, ali mislim da mora da uradi još mnogo toga. Rafa ima devet grend slemova, ja 16, a on ima dva. Potrebno mu je još mnogo toga da stvori to čuveno čudovište. Rafa je to postao kada je došao u Australiju jureći svoj "Rafa slem". To je bila izuzetna stvar. Bio je povređen kada je izgubio, pa je bilo lakše objasniti. Ja sam stvorio čudovište do ekstrema. Imao sam na desetine rekorda, nizove uzastopnih GS polufinala, nizove pobeda u finalima, itd. Ne znam da li su Rafa i Novak u istoj "čudovišnoj" kategoriji - rekao je Federer i dodao:

- U tenisu nema sigurnosti. I to je ono što je sjajno u ovom sportu. Kada smo u nizu pobeda, ne razmišljamo da li smo u nizu ili ne. Što se tiče Novaka, da me je neko u januaru pitao da li mislim da će izgubiti mečeve od tada do RG-a, odgovorio bih: "Naravno! 100 odsto! I ne samo jedan!" Dakle, da li smo to očekivali? Ne. Đoković je došao s vatrom i pobedio sve najbolje. Kada uhvatiš vatru na početku sezone, može daleko dogurati. Posle Dubaija, bio sam siguran da će ga biti veoma teško pobediti u Indijan Velsu i Majamiju. U tim slučajevima, ne postavljaš sebi pitanja, samo igraš, i to je to. Ali, na šljaci, mislio sam da će ga Rafa pobediti bar jednom.

Ova sramota ne bledi...

Bonus video:

00:35

Novak objavio HIT snimak iz automobila

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.