Sve o teškoj povredi Novaka Đokovića!
Novak Đoković, Foto: Starsport©

pravo u metu

Sve o teškoj povredi Novaka Đokovića!

Nije mu lako

Objavljeno:

Najveći teniser sveta Novak Đoković iza sebe ima i najveći uspeh karijeri, pošto je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pre učešča u Parizu i na Vimbldon, Nole je zbog povrede kolena morao na operaciju.

Legendarni teniski trener Nikola Pilić se dotakao činjenice da je Novak Đoković morao da odustane od Rolan Garosa zbog povrede kolena, a onda je na Vimbldonu igrao nakon operacije samo mesec dana kasnije:

Upitan je Pilić od američkog portala "Tenis" baš o povredi i kolenu Novaka Đokovića.

- Da, sigurno. Imao je veliki problem na Rolan Garosu. Na primer, moglo je da se vidi da mu je jedna noga slabija od druge. Na sreću, sve vreme je imao pored sebe lekare kojima je verovao. Kada je uradio tu intervenciju, koleno je bilo mnogo bolje. Bio je nešto sporiji nego inače, ali bez te male operacije ne bi mogao da igra. Novak je na oporavku i jačanju te noge radio od jutra do noći da bi ponovo bio spreman. Zato sam srećan što je osvojio zlatnu medalju.

Nikola Pilić
Nikola Pilićfoto: Starsport©

Ipak, Pilić je uvek verovao u Novaka, pa čak i na Olimpijskim igrama protiv Alkaraza.

- Neki srpski novinari su me intervjuisali pre finala i ja sam bio jedan od retkih koji je rekao da Novak ima dobre šanse da osvoji zlato. Naravno, pod uslovom da nađe svoj ritam i igra u šestoj brzini. Niko to nije rekao unapred. Većina novinara je smatrala da će to biti formalnost za Alkarasa. Pogotovo jer je Đoković tako ubedljivo izgubio od njega u finalu Vimbldona.

Pilić je radio sa Novakom od njegove 12. do 16. godine.

- Poznajem Novaka bolje nego iko. Zato sam verovao da ima dobru šansu. Njegov stav u finalu je bio fenomenalan jer je znao da mu je to poslednja prilika.

Nikola Pilić i Novak Đoković
Nikola Pilić i Novak Đokovićfoto: Starsport©

Objasnio je i kakav odnos sad imaju.

- Kada je film „Niki Pilić: legenda“ završen, premijera je bila u Beogradu. Novak je trebalo da ide u Nicu da se spema za masters u Monte Karlu, ali je odložio odlazak i sa porodicom ostao na premijeri. To najbolje govori koliko poštuje mene i moju familiju. To najbolje govori o njemu, promenio je sve planove zbog tog filma.

Bonus video:

07:35

Pilić dao prognoze za Vimbldon i US open: Novaku se ovo neće dopasti!

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.