Veliki problem: Ovo bi moglo Đokovića da košta zlata na Olimpijskim igrama!
Novak Đoković, Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

viša sila

Veliki problem: Ovo bi moglo Đokovića da košta zlata na Olimpijskim igrama!

Može li Srbin ovo da prebrodi?

Objavljeno: 23:36h

Najbolji teniser u istoriji Novak Đoković ima verovatno poslednju priliku da osvoji zlato za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pored Karlosa Alkaraza, Aleksandra Zvereva, Danila Medvedeva i ostalih, moraće srpski as da se izbori sa velikim pritiskom koji oseća svaki put kada obuče opremu sa nacionalnim obeležjima.

O tome je govorio njegov bivši kondicioni trener Marko Paniki.

- On očekuje previše od sebe. Svi znamo šta je osvojio, ali kada igraš kao ekipa – čak i na manje važnim takmičenjima poput ATP kupa ili Junajted kupa – on je pod velikim pritiskom. Osvojio je Junajted kup sa Srbijom, ali je igrao loše. Pod velikim je pritiskom i na teren izlazi sa ogromnom količinom stresa sa kojim se ne nosi baš najbolje. Loše je, primera radi, igrao i u duelima za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama - rekao je Paniki u emisiji koja se emituje na SuperTennisu.

Marko Paniki
Marko Panikifoto: Joly Victor/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak je u karijeri osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, a ostala tri puta je doživeo velika razočarenja.

- Svaki put kada mora da brani boje reprezentacije oseća ogroman pritisak da mora da osvoji bod i bude taj koji će Srbiju odvesti napred. Oni su vrlo složan narod. Nole je iskusan teniser, ali kada igra u timskim takmičenjima to mu je uvek veliki teret - dodao je Paniki.

Đoković će na Olimpijskim igrama igrati samo u singlu, a žreb je u četvrtak u 11 časova.

Bonus video:

00:43

Novak Đoković u svom omiljenom mestu u Crnoj Gori

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.