"Nikada to ne bih priznao"
Novak Đoković, Foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

previše iskreno

"Nikada to ne bih priznao"

Srpski as ne može protiv sebe

Objavljeno: 20:34h

Najtrofejniji teniser u istoriji tog sporta Džimi Konors, smatra da je srpski as Novak Đoković bio isuviše iskren nakon finala Vimbldona u kome je poražen od Karlosa Alkaraza.

- To što sam stigao do finala Vimbldona mi daje veliko samopouzdanje. Ali, osećam da u okršaju sa najboljim teniserom sveta trenutno, pored Janika, nisam na tom nivou. Kako bih uopšte imao šansu da ih pobedim na grend slemu ili Olimpijskim igrama, moram da igram daleko bolje i da se isto tako i osećam. Radiću na tome, nije nešto sa čime se nisam susreo ranije tokom karijere - rekao je Đoković posle tog meča.

Ovo je legendarnog Konorsa potpuno zbunilo.

Džimi Konors
Džimi Konorsfoto: Javier Rojas / Zuma Press / Profimedia

- Čoveče, nikada to ne bih priznao. To sam samo ja. Iznutra bih mislio da ću uraditi sve što mogu da ostanem na vrhu i takmičim se sa njima, nasuprot da to kažem naglas - rekao je Konors.

Ipak, možda Novak ima drugačiju taktiku...

- Uvek pričamo o samopouzdanju i mentalnoj strani ovoga, ne želiš da svi ulaze u meč sa osećajem unapred upisanog proaza. Protiv Sinera i Alkarasa da kažeš da nisi na njihovom nivou… Možda je to obrnuta psihologija. Onda ako pobedi može da kaže: ‘Ja sam nadčovek‘ - kaže Konors.

Bonus video:

00:43

Novak Đoković u svom omiljenom mestu u Crnoj Gori

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.