Novakova poslednja slagalica u karijeri, zlato na OI: Put do sna nimalo lak, evo kada Srbin dobija rivale
Novak Đoković, Foto: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

idemo!

Novakova poslednja slagalica u karijeri, zlato na OI: Put do sna nimalo lak, evo kada Srbin dobija rivale

Sat polako otkucava, vreme je, za novu istoriju...

Objavljeno: 19:04h
I K

Sat polako otkucava, vreme je, za novu istoriju... borba Novaka Đokovića za neostvareni san, kreće za par dana... Olimpijske igre, i ako Bog da, zlatna medalja oko Đokovićevog vrata, poslednja je slagalica koja fali Srbinu u bogatoj i velikoj teniskoj karijeri.

Čovek koji godinama ponosno predstavlja naciju i neko ko je iskovao ime o sebi ''najbolji svih vremena''... Ne čudi pitanje, nama svima dobro poznato, ''da li je Đoković sa ove planete...''

Nole nije dobro krenuo godinu. Ono što nismo navikli od njega i što je podatak koji šokira jeste da nijedan trofej nije osvojio, a već smo na sredini godine... Poraz koji će najviše boleti jeste onaj ''najsvežiji'' od Karlosa Alkarasa u reprizi finala Vimbldona... Popularni Karlitos je srpskom teniseru drugi put zaredom oduzeo trofej namenjen šampionu Grend slema u prestonici Engleske...

1 / 7 Foto: Ben Stansall / AFP / Profimedia

Ali, idemo dalje. Novaku predstoje novi izazovi - Đoković se možemo reći suočava, a tek će se suočiti sa najbitnijim periodom u karijeri, jer ako ne ostvari cilj, pitanje je da li će biti popravnog, sa obzirom da je Srbin na zalasku karijere. Činjenica je i da ga godine više ''ne služe'', a kao potvrda toga jesu partije srpskog tenisera u poslednjem periodu, kao i rezultati, koji nisu tipični za Srbina.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia Slično

Jasno je da Novak neće imati lak put do ostvarenja sna, odnosno zlatne medalje na Olimpijadi, jer će do nje imati puno prepreka... Srbin će rivale na Olimpijskim igrama u Parizu saznati nakon žreba koji će biti održan u četvrtak od 11 sati.

Janik Siner je prvi nosilac na Igrama u prestonici Francuske, a Noleta može da sačeka tek u finalu. Ali, zato, u prvom kolu na Olimpijadi bi Đoković mogao da ukrsti koplja protiv najvećeg rivala godinama unazad, Rafaela Nadala, jednim od te čuvene teniske trojke - koja je vladala preko 10 godina, dok Rodžer Federer nije odlučio da završi karijeru, da bi nakon toga Nadala ''lupio težak šamar'' u vidu povrede, koja ga je odvojila sa terena preko godinu dana, nakon čega se Španac vratio tenisu, ali nije onaj stari Rafa, već ''polovni'', koga nema više ni među prvih 150 na ATP listi.

1 / 7 Foto: EPA/ANDY RAIN

Novakova ''noćna mora'' Karlos Alkaras, mogao bi Srbina da sačeka u polufinalu Olimpijskih igara, ali bi protivnik mogao da mu bude i nimalo prijatni teniser sa druge strane mreže - Aleksandar Zverev.

Srbija veruje u Novaka, veruje u zlato. Podrška je neminovna, uvek će je imati srpski teniser i, šta god bude uradio na Igrama u Parizu - uvek će biti najveći u istoriji ''belog sporta'' - svidelo se to nekom ili ne.

Bonus video:

00:20

Melburn, Australijan open, navijači, tenis

Espreso / Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.