Skandalčina! Đokovića su tada pokušali da opljačkaju
Novak Đoković, Foto: Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia

sramno

Skandalčina! Đokovića su tada pokušali da opljačkaju

Bruka koja ne bledi

Objavljeno: 18:34h

Najbolji teniser u istoriji Novak Đoković odmara u Crnoj Gori, odakle će se uputiti na Olimpijske igre u Parizu.

Srpski as će pokušati da ostvari novi podvig, tačnije da se domogne jedinog odličja koje mu fali u karijeri, olimpijskog zlata.

Pred taj turnir navijači na društvenim mrežama podsetili su na skandaloznu situaciju u kojoj se našao pre više od 10 godina.

Naime, Đoković je igrao egzibiciju sa legendarnim brazilskim teniserom Gustavom Kuertenom 2012 godine u Riju. Tada je bio dogovor da mu isplate 1,1 milion dolara, ali je umesto toga dobio samo 450.000 dolara.

Bio je Novak strpljiv, čekao je nekoliko godina da mu isplate dugovanja, obećanje nije ispunjeno, pa je usledila tužba. Tada su vlasti Rija odlučile da uzvrate kontratužbom i pokušali su da se izvade na određene administrativne propuste, nije im prošlo. Srbin je tada izgubio prvu tužbu, drugu je dobio.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Veliku pažnju privukla je odluka Đokovića da tuži organizatore turnira, pa je više puta pričao baš o tom detalju. Pred početak Olimpijskih igara koje su održane baš u Riju 2016. godine je srpski as dobio "milion" pitanja baš u vezi toga.

- Uživao sam u Brazilu, sreo sam se sa Kuertenom, obožavam ga. Nije mi novac prioritet, rešenje ćemo da nađemo. Tužba ne utiče na Olimpijske igre ili na bilo šta vezano za Brazil - rekao je Novak tada i dodao da je uživao u egzibiciji 2012. godine i da je to bio prvi put da je posetio Brazil.

- Kakva tuga! nedostatak etike, posebno poštovanja! Užasan primer je dala naša zemlja! - rekao je Kuerten 2014, kada je saznao ne dug prema Novaku i za njegovu tužbu.

Đoković ne pamti Rio De Žaneiro nikako po dobru, pošto je već na startu Olimpijskih igara poražen od Huana Martina Del Potra.

Bonus video:

00:43

Novak Đoković u svom omiljenom mestu u Crnoj Gori

(Espreso sport/MONDO/ N.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.