OVO JE LUDO: UDARNA VEST!
Novak Đoković Karlos Alkaras, Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

neverovatno

OVO JE LUDO: UDARNA VEST!

Ovo je nestvarno

Objavljeno:

Karlos Alkaras verovatno još na Ibici slavi trijumf na Rolan Garosu (snimljen je kako peva „Mi smo šampioni“ grupe Kvin) ali nije jedini. Još više ruke trljaju čelnici Najka, glavnog sponzora španskog tenisera. Kako tvrdi španski sajt „Relevo“, novi ugovor ove dve strane potpisan je uoči pariskog gren slema i po njemu će Karlitos dobijati između 15 i 20 miliona dolara godišnje. Zato je jasno zašto je šampanjac tekao u sedištu čuvene američke firme – gotovo da nisu ni morali da čekaju da im se ovaj poslovni potez isplati.

Alkaras igra sa logom Najka još od 2019, prvi ugovor je bio do 2025, ali je godinu dana ranije produžen. Poređenja radi, Novak Đoković od Lakosta dobija deset miliona evra godišnje, a Rodžer Federer od Junikla, iako više ne igra, tri puta više.

Stručnjaci kažu da je Alkarasova povišica logična, jer je Najk nedavno potpisao desetogodišnji ugovor sa Janikom Sinerom po kome će Italijan dobiti ukupno oko 158 miliona evra. Zato je odmah napravljen novi sa Špancem kako ne bi zaostajao i on je to odmah opravdao. Prva dva gren slema u 2024. su osvojili teniseri koji na opremi nose logo ove firme.

Najk se ovim ugovorom obavezao i da kreira lični logo Alkarasa, kao što je ranije uradio sa Federerom i Nadalom.

Prema pisanju „Forbsa“, najmlađi broj 1 u istoriji je u prošloj godini zaradio 31,4 miliona dolara, računajući i turnire i sponzore. Samo je Đoković bio uspešniji sa 38,4 miliona, dok su iza njega Iga Švjontek sa 22,4, Danil Medvedev 20,1, Rafael Nadal 15,5…

Ono što je takođe veoma važno i sigurno ima uticaja, a tek će ga imati, to je da Alkaras ima dvostruko više pratilaca od Sinera na društvenim mrežama, a projekcija je da će taj broj veoma brzo rasti. Koliko je taj faktor značajan za reklamne ugovore sportista, najbolje se vidi na primeru Eme Radukanu. Iako je od onog senzacionalnog trijumfa na Ju-Es openu 2021, bez bilo kakvog uspeha, čak i najmanjeg, Britanka i dalje odlično zarađuje. A jedan od glavnih razloga su milioni pratilaca na društvenim mrežama, pre svega u Kini, odakle joj je majka.

Sa tri gren slem pehara, Alkaras je jedini teniser mlađi od Đokovića koji ima više od jednog. Očigledno je da su mu vrata velikih uspeha ali i velikih zarada širom otvorena.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

(Espreso/Sport klub/Prenela:Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.