SPEKTAKULARAN DUEL U PARIZU: Alkaras posle ČUDESNOG preokreta eliminisao Sinera za finale Rolan Garosa!
Karlos Alkaras, Foto: Dimitar DILKOFF / AFP / Profimedia

SPEKTAKULARAN DUEL U PARIZU: Alkaras posle ČUDESNOG preokreta eliminisao Sinera za finale Rolan Garosa!

Pobednik je, nažalost, mogao biti samo jedan

Objavljeno: 18:58h
Andrej Kosić

Karlos Alkaras je prvi finalista ovogodišnjeg Rolan Garosa.

Bivši najbolji teniser sveta je u polufinalu savladao budućeg najboljeg na svetu Janika Sinera posle velike i bespoštedne borbe rezultatom 3:2 (2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3).

Ovo je bio njihov deveti međusobni duel i peta pobeda Španca, a meč je trajao 249 minuta.

Siner je bio veoma dominantan na početku duela. Italijan je lako napravio dva brejka i poveo rezultatom 4:0. Uspeo je Karlitos da vrati jedan brejk, ali to je bilo sve od njega u ovom setu. Siner mu je u sedmom gemu još jednom oduzeo servis, a potom je na svoj servis iskoristio prvu set loptu i tako poveo 1:0 rezultatom 6:2.

Nastavio je Siner sa dobrom igrom i na startu drugog seta. Odmah u prvom gemu je napravio brejk. Ipak, Alkaras se ubrzo probudio iz zimskog zna. U četvrtom i šestom gemu je stigao do brejka i tako u potpunosti preokretnuo rezultat. Usledio je mirnijj period, obojica tenisera su lako osvajala svoje servis gemove, što je odgovarali Špancu koji je u devetom gemu iskorsitio prvu set loptu i rezultatom 6:3 osvojio drugi set.

Za razliku od prva dva, Alkaras je bio bolji na startu trećeg seta i već je u trećem gemu stigao do brejka. Ipak, Siner odmah pravi ribrejk i poravnava na 2:2. Spasao je potom Janik čak četiri brejk lopte, a potom u šestom gemu iskoristio treću brejk šansu i još jednom oduzeo servis velikom rivalu. Uspeo je Siner bez problema da privede set kraju i osvoji ga rezultatom 6:3.

Janik Siner
Janik Sinerfoto: Dimitar DILKOFF / AFP / Profimedia

Velika borba vodila se u četvrtom setu. U njemu sve do samog kraja nism omogli da vidimo niti jednu brejk šansu. Sve je nagoveštavalo da idemo u taj-brejk, ali je Alkaras pravo niotkuda u desetom gemu na Sinerov servis iskoristio prvi i jedinu brejk loptu i osvojio set rezultatom 6:4.

Ovaj gem kao da je presudio pobednika, pošto je na početku petog seta bio vidljiv jasan pad u igri Sinera. Alkaras je to znalački iskoristio i stigao do brejka i vođstva od čak 3:0. Priveo je Španac bez većih problema ovaj duel kraju, iskoristio je treću meč loptu, osvojio set rezultatom 6:3 i prošao u veliko finale.

Tamo ga čeka pobednik duela između Aleksandera Zvereva i Kaspera Ruda.

Bonus video:

00:20

Melburn, Australijan open, navijači, tenis

(Espreso/Andrej Kosić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.