NOVAK SE VIŠE NEĆE VRAĆATI NA TEREN?! (FOTO)
Novak Đoković, Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP / Profimedia

ne valja!

NOVAK SE VIŠE NEĆE VRAĆATI NA TEREN?! (FOTO)

Srbija strepi

Objavljeno: 09:06h

Novak Đoković operisan je u sredu ujutru pošto je doživeo povredu meniskusa kolena u osmini finala Rolan Garosa zbog čega je odustao od daljeg turnira.

O situaciji u kojoj je trenutno najbolji teniser sveta govorio je Nikolas Almagro, nekada deveti reket na svetu i sam je imao slična iskustva sa povredom.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/CAROLINE BLUMBERG

- Ja sam pokidao meniskus u sličnoj situaciji. Trebalo je da odigram bekhend protiv Del Potra i samo sam osetio blokadu. Pokreti koje sama napravio bili su veoma slični Đokovićevim. U početku nisam osetio ništa, ali kada sam koraknuo unazad, osetio sam nestabilnost i nisam mogao da nastavim. Ne bih rekao da sam se povukao iz tenisa zbog povrede, već zbog ove povrede - rekao je Almagro.

Trenutak kada se povredio Nikolas Almagro na Rolan Garosu 2017. godine
Trenutak kada se povredio Nikolas Almagro na Rolan Garosu 2017. godinefoto: Thomas SAMSON / AFP / Profimedia

Nastavio je u istom tonu.

- Kada sam video Đokovića, bilo mi je jasno da je u pitanju meniskus. Video sam kako dobro igra u poslednjem setu, pa sam malo u sve posumnjao. Mislim da neće biti na Vimbldonu, videćemo šta će uraditi za Olimpijske igre, da li će učestvovati. Ne bi trebalo da žuri, jer iako deluje da je ovu povredu lako tretirati, to nije baš tako. Pogledajte Federera koji je imao sličnu povredu, to ga je dotuklo. Imao je operaciju kolena i završio je povlačenjem. Deluje prosto, ali morate biti oprezni da se stvari ne bi iskomplikovale - zaključio je Almagro.

Bonus video:

02:30

FIZIJATAR OTKRIO KAKO SE NOVAK TAČNO POVREDIO! Dr Žarko Radović: Oporavak traje 3-4 nedelje, ali operacija MOŽE SVE DA PROMENI

(Espreso/Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.