Porodična svađa koja je sve promenila: Ivana Maksimović-Anđušić sve iznela u javnost
Danilo Anđušić i Ivana Maksimović, Foto: Printscreen/Instagram/ivanamaksimovic

o ovome se nije znalo

Porodična svađa koja je sve promenila: Ivana Maksimović-Anđušić sve iznela u javnost

Srpska sportistkinja nikad iskrenija

Objavljeno: 20:54h

Olimpijska vicešampionka iz Londona 2012. godine Ivana Maksimović-Anđušić, podsetila se najvećeg uspeha karijere.

Srpska sportistkinja je u serijalu "Gde je naše olimpijsko blago" otkrila kako čuva srebrnu medalju do koje je stigla u jako teškim okolnostima.

- Olimpijska medalja je kod kuće, često smo se selili, ali je uvek išla sa nama. Sakrivena od očiju javnosti, čuvam je, oduvek sam imalaželju da odradim repliku i izložim na zid. Imala sam strah da nju izložim jer sam čula priče da nestaju. To jeste blago i dobro ga čuvam, a volela bih da izložim tu repliku. S obzirom da je sklonjena i dobro čuvena, nemaju svi priliku da je vide. Kada prijatelji žele, pokažem im i to je retka prilika kada je vidim. Izvučem je na godišnjicu osvajanja, pogledamo je, slikamo se i pokažem klincima - rekla je Ivana.

Potom je ispričala da je velikom uspehu prethodila svađa sa majkom, koja joj je tada bila trener.

Goran i Ivana Maksimović
Goran i Ivana Maksimovićfoto: Dado Đilas

- Sećam se da je u Londonu bila loša energija, dosta četvrtih mesta i medalje koju su izmicale. Moj prvi nastup nije bio sjajan, nisam uspeo da dam maksimum na vazdušnoj pušci i atmosfera nije bila prijatna. Želeli smo više i bolje. Novaku je izmakla medalja, bio je četvrti, svi smo sedeli smoreni u apartmanu jer smo ga videli sa zlatom. Pomislila sam zašto ja ne bih bila sledeća i podigla atmosferu. Dan pre mene je Andija Zlatić osvojio 99. medalju i svi smo krenuli da osećamo bolju energiju. Krepiš se kada vidiš da je neko tvoj osvojio medalju, da je moguće. Sećam se da sam bila fokusirana i spremna da se pokažem, ali je svemu tome prethodila svađa sa mamom.

- Kada me je ujutru u 6 sati u menzi videla da sam totalno oduzeta od treme... Verujem da je smisleno bilo, ali sada kad bih je pitala, možda joj je onako i došlo da tako odreaguje. Krenula je da se svađa sa mnom: Zašto si ti uopšte ovde, ne možeš tako da pričaš, zašto imaš ne uopšte u tvom rečniku, kako ne možeš, kako ovo, kako ono...

- Ako ne možeš, idi u sobu, nemoj na takmičenje, kakvo je to ponašanje, ja te nisam tako učila, nismo se tako dogovorili, šta smo radili sve ove godine. Bila sam zbunjena, svađa iz jedne moje rečenice i toliko me je izbacila iz treme da sam samo mislila o njoj, sve vreme.

- Uopšte nisam bila svesna gde sam, doprinelo je da tremu stavim sa strane i budem maksimalno fokusirana. Mama mi je rekla pred sam izlazak da će tata biti iza mene, jer je bio selektor, a da ona ne može da izdrži i iznese sve. Kada imaš 22 godine i mama ti kaže da ne može da iznese, a čekaj, kako ću ja to da iznesem. Bila sam oduzeta, ali tatini saveti i iskustvo su doprineli da pokušam da iskontrolišem sebe koliko mogu.

- Mislila sam: Ivana, samo ne velike greške, samo zadrži to drugo mesto. Sada bih drugačije, gazila bih ka zlatu. Toliko su velika imena bila u finalu da sam želela da ostanem dovoljna sa rezultatima i zadržim drugo mesto - prisetila se Ivana.

Bonus video:

00:15

Ivana Španović Dubai

(Espreso sport/Sportal/Gde je naše olimpijsko blago)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.