DRAMA SRPSKIH ODBOJKAŠA! Ovo je čudo nad čudima kako smo "preživeli"!
Odbojkaši Srbije, Foto: EPA-EFE/LORIS CERQUIGLINI

haos

DRAMA SRPSKIH ODBOJKAŠA! Ovo je čudo nad čudima kako smo "preživeli"!

Potpuna ludnica u borbi za Pariz

Objavljeno:

Muška seniorska reprezentacija Srbije savladala je Kubu rezultatom 3:2 (25:22, 25:21, 16:25, 21:25) u svom prvom meču u Ljubljani, na turniru poslednje, treće sedmice VI Lige nacija 2024.

Ekipa Igora Kolakovića je pre ovog meča imala manje od boda prednosti u trci za mesto koje će voditi na Olimpijske igre u Parizu, a sada čak 11.

Najefikasniji u našem timu je bio Draško Luburić sa 21 poenom, a dvocifren je bio i Miran Kujundžić sa 15. Marko Ivović je dodao devet, koliko je imao i Aleksandar Nedeljković, a Marko Podraščanin sedam.

Igor Kolaković
Igor Kolakovićfoto: Daniel RAMALHO / AFP / Profimedia

Kod Kube Migel Anhel Lopes Kastro je imao 21 poen, a Marlon Jant 16. Podbacio je Robertlandi Simon, završivši meč sa svega pet.

Nije slutilo na dobro posle dva seta koja su pripala Kubi. U prvom je baš pomenuti veteran na srednjem bloku Simon sjajno otvorio meč na servisu i vezao četiri poena na samom startu koja su njegovi saigrači samo održavali do kraja.

Srećom po Srbiju, period dobre igre Kube je trajao samo ta dva seta, dok je naš tim zaigrao dovoljno dobro da izniveliše veliki broj servis grešaka.

Kao što su Kubanci relativno lako osvojili prva dva, tako je i Srbija druga dva seta i sa momentumom ušla u "majstoricu". Tamo je imala veliku prednost, ali je bilo suđeno da se "zakuva".

Odbojkaška reprezentacija Srbije, Muška odbojkaška reprezentacija Srbije, Igor Kolaković
foto: Jakub Piasecki / Cyfrasport / Zuma Press / Profimedia

Kubanci su stigli do izjednačenja u finišu serijom od tri osvojena poena, ali su krenuli da nekontrolisano greše što je našem timu i donelo pobedu.

Srbija će drugi meč odigrati protiv Turske u petak, od 20.30 časova. Treći rival Srbije biće Poljska u subotu od 16.30 časova, a četvrti Slovenija u nedelju, od 20.30 časova.

Seniori Srbije tokom VI Lige nacija 2024. neće igrati protiv Francuske, Italije i Bugarske. Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati 4 utakmice, odnosno ukupno 12.

Interkontinentalni deo V Lige nacija 2024. trajaće od 21. maja do 23. juna.

Finalni turnir VI Lige nacija 2024. odigraće se u Lođu, u Poljskoj od 27. do 30. juna. Na finalni turnir će se plasirati Poljska (domaćin) i još 7 najuspešnijih selekcija.

Bonus video:

03:34

Natho LJUT posle derbija: Ovo nije fudbal, neko mora da kaže istinu!

(Espreso sport/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.