NEISKUSTVO SRPKINJA, SKUPO IH JE KOŠTALO: Naše odbojkašice ''pale ispit'' protiv Francuske!
Odbojkašice Srbije, Foto: Printscreen/Instagram/@ossrb

novi poraz

NEISKUSTVO SRPKINJA, SKUPO IH JE KOŠTALO: Naše odbojkašice ''pale ispit'' protiv Francuske!

Nastavljaju se muke za našu podmlađenu ekipu u Ligi nacija

Objavljeno: 08:44h
I K

Odbojkašice Srbije poražene su od Francuske sa 3:1 u setovima (25:22, 22:25, 25:23, 25:21) u drugom meču turnira u Fukuoki u okviru Lige nacija. Prethodno su naše reprezentativke igrale protiv Holandije gde su izgubile sa 3:1 u setovima.

Srpske odbojkašice su u prvom setu protiv Francuske igrale egal, bilo je 19:19 da bi potom usledio pad u igri Srbije, što su protivničke igračice znale da iskoriste i tako kazne naše reprezentativke.

U drugom setu Srbija se revanširala i poravnala rezultat u setovima na 1:1. Bilo je neizvesno do pred kraj seta kada je rezultat glasio 20:20, da bi potom naše odbojkašice vezale četiri uzastopno dobijena poena, a drugu set loptu iskoristile i došle do izjednačenja. Treći set pripao je Francuskoj, koja se nije mnogo namučila da isti i osvoji, sa obzirom da su naše odbojkašice posustale posle vođstva od 17:16 i više se nisu vratile.

Odbojkašice Srbije
Odbojkašice Srbije foto: Starsport©

Srpkinje nisu uspele da osvoje četvrti set i tako zakomplikuju stvari na meču. Bilo je turbulentno, vođstva su se smenjivala, da bi rivalke onda kada je najpotrebnije bile najskoncentrisanije i preuzele kontrolu do samog kraja četvrtog seta, te tako zapečatile sudbinu naših odbojkašica na ovom meču.

Naredna provera Srbiju čeka već 15. juna kada će koplja ukrstiti sa Japanom od 12:20 časova po našem vremenu. U nedelju, u poslednjem meču u okviru takmičenja po grupama, naše devojke će igrati protiv Italije od sa početkom od 8.00 sati. Pored Srbije i domaćina, u Japanu igraju i SAD, Kanada, i Koreja.

U interkontinentalnom delu će svaka reprezentacija odigrati četiri utakmice za nedelju dana, odnosno ukupno 12. Finalni turnir Lige nacija 2024. odigraće se od 20. do 23. juna u dvorani Huamrak u Bangkoku, u Tajlandu. Sedam najuspešnijih selekcija zajedno sa domaćinom biće deo pomenutog turnira.

Bonus video:

03:39

Nikola Rađen pratio finalnu utakmicu na Olimpijadi sa decom iz vaterpolo kampa!

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.