Novi tim, stara boljka: Željko Obradović na mukama
Željko Obradović, Foto: Starsport

ponavljaju se iste stvari

Novi tim, stara boljka: Željko Obradović na mukama

Da li će iskusni stručnjak naći rešenje?

Objavljeno: 09:38h

Košarkaši Partizana gostuju ekipi Real Madrida u 2. kolu Evrolige, a u prvom meču protiv Baskonije su pokazali "stare boljke", smatra nekadašnji košarkaš Miroslav Mića Berić.

On je u podkastu "Pick and roll sa Mićom Berićem" analizirao igru crno-belih.

- Baskonia je dala 29 poena u četvrtoj četvrtini, u trećoj 27. Partizan je bio na jednom faulu, to je problem i to je ono što Željko Obradović godinama pokušava da ubaci u glavu igračima. Ne smeš da dozvoliš da primaš lake poene, a da imaš dva, tri, četiri faula do bonusa. Treća četvrtina je bila presudna, tada su se vratili, došli u egal, a ti nisi dobro iskoristio faulove. To je više od detalja, to je do igrača, ključno je… - rekao je Miroslav Berić, pa dodao:

Miroslav Berić
Miroslav Berićfoto: Starsport©

- Partizan je u četvrtoj četvrtini već posle tri minuta bio u bonusu, što nije bio slučaj sa Baskonijom. Oni su tek ušli u bonus na 30 sekundi do kraja. To su bitne stvari. Ukoliko želiš da nešto ostvariš, posebno na gostovanjima, moraš biti koncentrisan i ramišljati o svakom napadu i o svakoj odbrani.

Ko je zakazo u ključnim momentima?

- Pozitivna stvar u odnosu na prošlu godinu jeste broj asistencija. Znamo da je prošle godine Partizan imao i jednocifren broj asistencija. U prvom poluvremenu je bilo lakih poena, u drugom nije… Pre svega je odbrana zakazala, spoljni igrači nisu bili razigrani, imali su svoje trenutke, ali to nije bilo dovoljno za pobedu. Nije Partizan odigrao lošu utakmicu, bilo je to solidno, ali nedovoljno dobro da se dobije Baskonia u Vitoriji.

Novi igrači, ali stara boljka...

- Sve je ukazivalo na to da Partizan može startovati pobedom i brejkom protiv ozbiljnog protivnika kakav je Baskonia. Bio sam optimista pred utakmicu, još veći na kraju prvog poluvremena, sve je delovalo odlično. Ono na šta sam ja apostrofirao i što verujem da može biti snaga Partizana jesu odbrana i energija u odbrani. Da se niko ne štedi. Sve je to delovalo odlično u prvom poluvremenu, ali je Partizan pokazao boljke iz prošle sezone kao na primer da ne zna da dotuče protivnika.

Košarkaši Partizana
Košarkaši Partizanafoto: FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Verovao je u pobedu izabranika Željka Obradovića, ali još je rano za očajavanje.

- Partizan tri napada zaredom nije iskoristio na kraju prvog poluvremena, mogli su imati dvocifrenu prednost, pa faulovi u napadu, izgubljene lopte… Kada si dominantan tada moraš da praviš razliku. Naravno da će doći do kriznog perioda, ali moraš da stvoriš rednost kada igraš bolje. Šest razlike sa poluvremena nije ni puno, ni malo, ali sam mislio da Partizan ima velike šanse u nastavku.

Bonus video:

00:16

Spartak, Partizan, Subotica, Grobari

(Espreso sport/Pick and roll sa Mićom Berićem)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.