Murinjo pratio ludnicu u Istanbulu: Fener srušio Olimpijakos, dobar debi Bobija Marjanovića!
Žoze Murinjo, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

evroliga

Murinjo pratio ludnicu u Istanbulu: Fener srušio Olimpijakos, dobar debi Bobija Marjanovića!

Strašan meč u Turskoj

Objavljeno: 21:47h

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Olimpijakos rezultatom 82:71 u okviru 1. kola Evrolige.

Fenerbahče je sezonu otvorio pobedom nad Olimpijakosom u jednoj tvrdoj i neizvesnoj utakmici u Istanbulu.

Najefikasniji je bio Vejd Boldvin sa 19 poena, 5 skokova i 7 asistencija, dok je 15 imao Najdžel-Hejs Dejvis, a 10 poena i 9 skokova bio je učinak Bonzija Kolsona.

Od srpskih igrača, videli smo 8 poena, 4 skoka i 1 asistenciju Bobana Majranovića, odnosno 4 poena, 1 skok i 2 asistencije Marka Gudurića.

Na drugoj strani, videli smo 15 poena, 7 skokova i 1 asistenciju Mozesa Rajta, 13 je imao Šek Mekisik, 11 poena i 4 skoka Vezenkov, a Filip Petrušev imao je 9 poena, dok je Najdžel Vilijams-Gos postigao 6, Furnije 5, a Vildosa 2.

Sjajan početak utakmice za Fener koji je napade koncipirao na Bobana Marjanovića i nekadašnji srpski reprezentativac vezuje prvih šest poena, a svoj odgovor sa dva koša poslao mu je Najdžel Vilijams-Gos. Bolji je bio domaćin na startu i u čvrstoj prvoj četvrtini poenima sa linije za slobodna bacanja održavao prednost da bi se na prvu pauzu otišlo sa 17:13 u njihovu korist. Drugu četvrtinu je obeležila teška povreda Skotija Vilbekina kome je stradalo koleno nakon doskoka i strahuje se da će Amerikanac sa turskim pasošem duže odsustvovati sa terena. Birč, Meli, Boldvin i Šanli doneli su Feneru 26:19 i onda Mekisik inicira seriju Olimpijakosa 9:2 za izjednačenje 28:28, a onda su Petrušev i Mozes Rajt pomogli da grčki tim na poluvremenu ima 36:32 dok je poslednji koš u četvrtini ubacio bivši igrač Zvezde Luka Vildosa. U trećoj četvrtini, Olimpijakos se mnogo mučio da bilo šta pogodi. Vejd Boldvin, Bonzi Kolson i Najdžel-Hejs Dejvis nisu imali te probleme i lako su preokrenuli na 47:42 sredinom tog kvartala.

Vezenkov je pogodio bitan koš nakon trojke Furnijea, ali je trojku brzo vratio Nikolo Meli i potom košem Bonzija Kolsona Fenerbahče vraća prednost i sa 57:56 ulazi u poslednjih 10 minuta košarke. Četvrta četvrtina počinje sa pet brzih poena Šanlija na šta je odgovorio Petrušev identično i smanjio na 62:61 i onda je usledila trojka Devona Hola, pa Mekisik i Petrušev donose izjednalenje, 65:65.

Na 6 minuta do kraja je bilo drame jer je Šakil Mekisik dobio tehničku grešku nakon rasprave sa nekim iz publike i nakon dobijene tehničke se prilično naljutio na sudiju Beloševića i požalio se na pogrdne poruke sa tribina. Boldvin je ta bacanja pretvorio u poene, a kada se lopta vratila u igru pogodio je trojku Bonzi Kolson. Kada je Olimpijakos imao kakvu-takvu šansu za povratak u život, pet poena je ubacio Najdžel Hejs-Dejvis i maltene okončao ovu utakmicu kada je postavio 79:69 u korist Fenerbahčea. Na kraju je Fener pobedio Olimpijakos sa 82:71 i videli smo haos nakon pozdrava Šarunasa Jasikevičijusa i Jorgosa Barcokasa. Besan je bio trener grčkog tima i posle velike gužve ispraćen je u tunel.

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

(Espreso/B92/Preneo: A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.