Nedović nosio Zvezdu do velikog preokreta: Zvezda srušila Pariz u Francuskoj!
Ti Džej Šorts i Jago Dos Santos u duelu, Foto: Panoramic / Sipa Press / Profimedia

evroliga

Nedović nosio Zvezdu do velikog preokreta: Zvezda srušila Pariz u Francuskoj!

Objavljeno: 23:14h
Završeno
23:00h

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Pariz u gorima rezultatom 80:77 u okviru 1. kola Evrolige.

Crveno-beli su slavili posle velikog preokreta u drugom poluvremenu na krilima Nemanje Nedovića.

Srpski tim je veoma dobro započeo utakmicu, Džoel Bolomboj je dominirao na obe strane terena, a Ajzea Kenan je bio raspoložen u napadu. Zvezda je tako ekspresno povela rezultatom 12:4.

Ipak, na terenu se potom pojavio Maodo Lo koji je uvek raspoložen protiv Zvezde, te je sa sedam uzastopnih poena razdrmao svoju ekipu.

Ti Džej Šorts je potom svojim prvim poenima na deset sekundi pre kraja prve četvrtine doneo prvu prednost svom timu, rezultat je bio 18:17.

Loše je tim Janisa Sferopulosa započeo drugu deonicu, Šorts je vezao još četiri poena i domaćin je poveo 22:17.

Nemanja Nedović i Kodi Miler Mekintajer su odgovorili, pa je Zvezda brzo poravnala na 24:24.

Bio je sjajan Nedović koji je trojkom doneo prednost svom timu od 27:26. Međutim, Zvezda je nakon toga u potpunosti stala.

Pariz je preokrenuo, a potom je Šorts 0.7 sekundi pre poluvremena fauliran na šutu za tri poena. Pogodio je dva penala, a Mikael Jantunen je ispravio promašaj, pa su Francuzi vodili na poluvremenu rezultatom 43:35.

Nastavio je domaćin sa dobrom igrom, i vrlo brzo je stigao do dvocifrene prednosti.

Tajson Vord bio je dosta raspoložen, a Pariz je u dva navrata imao prednost od 13 poena razlike.

Ipak, sve se promenilo nakon bespotrebne lične greške Liopolda Kavalijea.

Zvezda je to iskoristila da krene u veiku seriju od 11:0. Posebno su bilstai Nikola Kalinić i Nedović, pa je bilo 53:51.

Uspeo je Vord trojkom da prekine seriju srpskog i regionalnog šampiona i donese +5 timu Tijaga Splitera.

Zvezda do kraja trećeg perioda uspeva da stigne do izjednačenja nakon koša Mitrovića u poslednjim trenucima četvrtine.

Nedović je blistao na startu četvrte deonice, prvo je sjajno pronašao Mekintajera, a potom je ubacio i četvrtu trojku za 67:63.

Pariz je na to imao odgovor, pa je preko Jantunena i Nadira Ifija stigao do preokreta i vođstva 68:67.

Ipak, sjajni Nedović je bio nezaustavljiv, pa je u padu pogodio petu trojku iz isto toliko pokušaja, a na to se nadovezala duga trojka Kalinića uz zvuk sirene. Zvezda je ut tim trenucima vodila rezultatom 73:70. Kalinić je potom asistirao Mitroviću za ogromnih +5.

Zvezda je poenima sa poludistance Miler-Mekintajera održavala prednost. Ipak, gosti nisu iskoristili dva uzastopna napada, a Pariz poenima Šortsa smanjuje na 77:74 na 50 sekundi pre kraja meča.

Imao je domaćin napad za izjednačenje, ali je Šorts bacio loptu u aut, a Sferopulos zatražio tajm-aut kako bi dogovorio naredni napad koji je mogao biti krucijalan.

Igralo se na Miler-Mekintajer koji je promašio svoj karakterističan šut sa poludistance, a zatim Kalinić faulirao Ifija, koji je bio polovičan sa "penala", pa je Zvezda na 11 sekundi pre kraja imala vođstvo od 77:75, a Miler-Mekintajer priliku da sa linije slobodnih bacanja odvede crveno-bele na dva poseda porednosti.

Miler-Mekintajer je bio polovičan sa "penala", a Zvezda ponovo napravila faul kako domaćin ne bi trojkom mogao da izjedanči rezultat. Ifi je pogodio oba "penala" i smanjio na 78:77, a Sferopulos zatražio tajm-aut na osam sekundi pre kraja.

Uspeli su Zvezdini košarkaši da izbegnu brzi faul i utroše četiri sekunde pre nego što je Kenan poslat na liniju za slobodna bacanja. Amerikanac je oba puta bude precizan, a Hifi promašio šut za produžetak.

Zvezdu je do trijumfa predvodio maestralni Nemanja Nedović sa 21 poenom, a pratili, koji je pogodio pet trojki iz šest pokušaja i bio gotovo nepogrešiv iz igre. Pratio ga je Ajzea Kenan sa 14 poena.

Kod domaćina najefikasniji je bio Ti Džej Šorts sa 16 poena.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem portalu.

22:27h

IV ČETVRTINA

10. minut - Pogađa Šorts. Osmi poen Mekintajera. Majstorija i novi poeni Šortsa, ima ih 16. Tajm-aut Janis Sferopulos, Zvezda 40 sekundi pre kraja vodi rezultatom 77:74. Promašaj Kodija, Hifi fauliran, 1/2 sa penala. Mekintajer fauliran 11 sekundi pre kraja. Tajm-aut. Mekintajer 1/2 sa penala. Hifi odmah fauliran, 2/2 sa penala. Tajm-aut Janis Sferopulos. Kenan fauliran, 2/2 sa penala. Nije uspeo Pariz da pogodi, Zvezda odnosi pobedu rezultatom 80:77.

Kodi Miler Mekintajer i Kevarijus Hejs u duelu
Kodi Miler Mekintajer i Kevarijus Hejs u duelufoto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia

7. minut - Luka Mitrović poentira, tajm-aut Tijago Spliter. Nekoliko loših napada na obe strane. Faul u napadu Mitrovića. 70:75.

5. minut - Kakva greška Mekintajera. Čudesna trojka Hifija preko ruke iz velike daljine. Neverovatni Nedović ubacuje petu trojku. Pogađa posle dugo vremena Maodo Lo. Kakva trojka Kalinića uz zvuk sirene. 70:73.

3. minut - Odbranila se Zvezda. Gedraitis fauliran, 2/2 sa penala. Trojka Jantunena iz velike udaljenosti. Još jedna trojka Nedovića. Jantunen fauliran, 2/2 sa penala. 65:67.

1. minut - Krenula je poslednja deonica. Dupli pas Nedovića i Mekintajera i poeni Amerikanca, Zvezda vodi. Vord ispravlja promašaj Jakube Outare. Sjajan prodor i 15. poen Nedovića. 60:62.

22:01h

III ČETVRTINA

10. minut - Nedović fauliran, 2/2 sa penala. Trojka Vorda za prekid Zvezdine serije od 11:0. Lepo se snašao i na drugi obruč pogodio Bolomboj. Neuspešan čelendž Sferopulosa. Bolomboj pravi 4. faul, Šorts 2/2 sa penala. Trojka Nemanje Nedovića, treća na meču, ima 13 poena. Odličan napad, poeni Mitrovića. Posle 30 minuta rezultat je nerešen 58:58.

7. minut - Četvrti poen Dauma. Nesportski faul Lija Kavalijera. Kalinić 1/2 sa penala. Mitrović fauliran, 2/2 sa penala. Mekintajer poentira u kontri, 7:0 serija Zvezde, tajm-aut Tijago Spliter. Kalinić nekako pogađa posle promašaja Mekintajera. 53:49.

5. minut - Sada je Mitrović iznudio faul Hejsa, 1/2 sa penala. Prelep pogodak Hifija. Majk Daum promašuje drugu trojku u nizu. Duško Ivanović uživo prati meč, njegov sin Stefan je pomoćni trener Pariza. Poeni Dauma, prvi na meču. Hifi ubacuje nove poene iz prodora. Greška u vođenju Dauma. Tajm-aut Janis Sferopulos. 53:40.

Nadirf Hifi i u pozadini Ajzea Kenan
Nadirf Hifi i u pozadini Ajzea Kenanfoto: Federico Pestellini / imago sportfotodienst / Profimedia

3. minut - Novi loš napad Zvezde. Deseta izgubljena lopta. Kakav prodor i poeni Kenana, ima ih 12. Vord poentira uz faul Mitrovića, koji je nedugo pre toga udario bananu Jantunenu. Vord ubacuje dodatni penal. Novi faul Mitrovića, treći. Hejs 2/2 sa penala. 49:37.

1. minut - Krenulo je drugo poluvreme. Treći faul dobio je Bolomboj, Tajson Vord 1/2 sa penala. 44:35.

21:20h

II ČETVRTINA

10. minut - Jago pogađa uzvraća Mikael Jantunen. Kracer pravi nesportski faul. Plavšić 1/2 sa penala. Novi koš Šortsa. Tajm-aut Janis Sferopulos. Kenan pogađa za dva posle skoka u napadu Kalinića. Šorts je 0.7 sekundi pre kraja poluvremena iznudio tri penala. Pogodio je dva Šorts, a Jantunen ispravio promašaj. Pariz vodi rezultatom 43:35 na poluvremenu.

7. minut - Nedović pronalazi Rokasa, a ovaj ubacuje trojku. Uzvraća čudesni Lo, ima deset poena. Malkolm poentira uz nesportski faul Uroša Plavšića. TV tajm-aut. Dodatni penal ubacuje Malkolm, ima šest poena. Kracer dva puta nije uspeo da zakuca, ali je iznudio drugi faul Plavšića, 1/2 sa penala. Gubi loptu Jago, prvi poeni Nadira Hifija u kontri. 35:30.

Ti Džej Šorts i Jago Dos Santos u duelu
Ti Džej Šorts i Jago Dos Santos u duelufoto: Panoramic / Sipa Press / Profimedia

5. minut - Odlična kombinacija i novi poeni za Hejsa. Nedović sa zadrškom pogađa za dva. Prvi poeni Mekintajera. Hejs fauliran, 2/2 sa penala. Osmi poen u nizu Nedovića, nova trojka. 26:27.

3. minut - Sjajno se provukao ispod Nedovića i postigao šesti poen u nizu Šorts. Trojka Nemanje Nedovića za prekid serije domaćina. 22:20.

1. minut - Šorts svojim poenima otvara drugi period. Velika greška Kodija Milera-Mekintajera. 20:17.

Izmena: 22:01h
20:59h

I ČETVRTINA

10. minut - Maodo Lo je uvek raspoložen protiv Zvezde, to je pokazao sada trojkom. Novi poeni Loa. Sjajna akcija Zvezde i poeni Ognjena Dobrića posle pasa Luke Mitrovića. Sedmi poen u nizu Loa. Kenan postiže trojku posle uhvaćene lopte u napadu. Kolin Malkolm uzvraća trojku. Vodi Pariz, prvi poeni Ti Džej Šortsa. Rokas Gedraitis nije pogodio, Pariz posle deset minuta vodi rezultatom 18:17.

7. minut - Laki poeni Kenana. TV tajm-aut. Bolomboj upisuje nove poene i to posle skoka u napadu. Lion Kracer prekida seriju Zvezde. 6:12.

5. minut - Novi poeni Hejsa, jedinog strelca u timu Pariza. Nekoliko očajnih napada na obe strane, pa trojka Ajzee Kenana. 4:8.

3. minut - Nikola Kalinić trojkom postiže prve poene za Zvezdu u novoj sezoni. Kevarijus Hejs postiže dvojku za domaćina. Sjajan alej-up Jaga Dos Santosa i Džoela Bolomboja. Sjajna rompa Bolomboija. 2:5.

1. minut - Počeo je meč u Parizu. Timovi bez poena posle uvodnih 60 sekundi igre. 0:0.

20:48h

Košarkaši Crvene zvezde u okviru 1. kola Evrolige gostuju debitantu Parizu u Francuskoj.

Crveno-beli na ovom meču igraju bez suspendovanog Miloša Teodosića.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.