"Ne brinem se do..." Čović iskreno o odlasku Pešića, ali i jednom velikom problemu (Foto)
Svetislav Pešić i Nebojša Čović, Foto: Starsport

DA LI SE SLAŽETE?

"Ne brinem se do..." Čović iskreno o odlasku Pešića, ali i jednom velikom problemu (Foto)

Prvi čovek crveno-belih govorio posebno o napuštanju popularnog Karija sa mesta selektora "orlova"

Objavljeno:

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda u sredu je bio gost jutarnjeg programa Radio televizije Srbije.

Prvi čovek crveno-belih govorio je o stanju u srpskoj košarci, a posebno o odlasku Svetislava Pešića sa mesta selektora "orlova."

- Moramo da budemo precizni, Svetislavu Pešiću ističe ugovor na kraju septembra, a ne na kraju avgusta. To nema nikakve veze sa Danilovićem, jer je potpisan ugovor za olimpijski ciklus i to je normalno. Slična je situacija i sa Marinom Maljković. I Pešić i Maljković su jako puno dobrog uradili za srpsku košarku. Ako neko odlazi iz Saveza nema prava na varijantu posle mene potop - počeo je Čović.

Marina Maljković
Marina Maljkovićfoto: Michael Baucher / Panoramic / Profimedia

Nastavio je u istom tonu.

- Kari Pešić je tu, i sam je rekao da će biti na raspolaganju kada je srpska košarka u pitanju. Sada je potrebno obaviti nove razgovore sa Karijem i Marinom, i videti kakve su mogućnosti za kontinutitet - kaže Čović.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Tamuna Kulumbegashvili / imago sportfotodienst / Profimedia

Ne brine za uspehe seniora u naredne četiri godine računajući i Olimpijske igre 2028. godine, ali ga brine druga stvar.

- Ja mislim da mi imamo sasvim pristojnu reprezentaciju za Los Anđeles. Naravno, pojaviće se novi, ali mislim da za taj period imamo reprezentaciju, ai nemamo strategiju. Ne može se voditi nacionalna košarka kampanjskim principom i improvizacijom. Mi moramo da dođemo do sistema, gde ćemo zaštiti talentovanu decu koju imamo - rekao je Čović.

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: Starsport©

Posebno apostrofira američku koledž košarku kao pretnju, jer bi domaći talenti sve više mogli da odlaze na studije u Sjedinjene Američke Države-

- Vi sada ponudite detetu koje je napunilo 18 godina četvorogodišnji ugovor na primer 100.000 evra ukupno. On dobije od NCAA mogućnost besplatnog školovanja i 400, 500, 600.000 dolara po sezoni. Isto tako moramo da vidimo i kakva nam je struktura trenera, a trenera ima, i starijih i mlađih. Niko ne treba da preskoči Marinu i Karija i treba u tišini sklopiti celu situaciju. Jako nam je važna košarka kao najtrofejniji sport uz vatepolo - zaključio je Čović

Bonus video:

04:36

Svetislav Pešić na dočeku u Skupštini grada

(Espreso/RTS/Preneo:V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.