Transfer želja Partizana i napad na trofej Evrolige!
Transfer želja Partizana i napad na trofej Evrolige, Foto: Tayfun Coskun / AFP / Profimedia

prava detonacija

Transfer želja Partizana i napad na trofej Evrolige!

Bomba je već pukla

Objavljeno:

Veliki transfer!

Turski košarkaš Džedi Osman poručio je da želi da osvoji Evroligu sa Panatinaikosom.

U Evroligi je "eksplodirala transfer bomba" kada je NBA košarkaš Džedi Osman potpisao jednogodišnji ugovor sa ekipom Panatinaikosa, aktuelnim šampionom Evrope. Turski as poznat pod nadimkom "Džedaj" istakao je da ima najviše ambicije u sezoni koja je pred nama.

KK Panatinaikos
KK Panatinaikosfoto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

- Ja sam ovde da bismo osvojili Evroligu drugi put zaredom. Imamo sjajan tim, ali će biti veliki izazov zbog jake konkurencije i velikih transfera ostalih timova. Očigledno smo najbolji i napadamo trofej Evrolige. Panatinaikos je za mene bio lak izbor, znam ih vrlo dobro i igrao sam protiv njih kao mlađi - rekao je Osman. Bilo je interesovanja Partizana i Anadolu Efesa, ali Džedi nije želeo da imenuje ekipe koje su ga zvale ovog leta.

Džedi Osman
Džedi Osmanfoto: Justin Tafoya / Getty images / Profimedia

- Bilo je interesovanja od strane drugih timova iz Evrolige, ali sam lako doneo odluku. Razgovarao sam sa Erginom Atamanom nekoliko puta jer me je trenirao dok sam bio mlađi i srećan sam što ću igrati u Panatinaikosu. Gledao sam Evroligu iz Amerike i nedostajala mi je. Omer Jurceven i ja smo razgovarali pre nego što sam potpisao, mi smo dobri prijatelji i biće sjajno da igramo zajedno - rekao je Osman.

Mogao je da ostane u NBA. - Bilo je nekoliko zainteresovanih NBA timova, ali nismo mogli da se dogovorimo oko problema sa porezima u SAD. Vraćam se u Evroligu posle sedam godina i biće to sjajno - objasnio je Turčin.

Bonus video:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

(Espreso sport/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.