Željko Obradović o pojačanjima Partizana!
Željko Obradović, Foto: Starsport

pravo u metu

Željko Obradović o pojačanjima Partizana!

Sve je rekao i ništa nije sakrio

Objavljeno:

"Igrači sposobni da primaju informacije i primenjuju ih brzo"!

Košarkaši Partizana su proteklog vikenda slavili na prijateljskom turniru na Siciliji.

Oni su u finalu savladali ekipu Trašanija sa 89:61 i došli do prvog trofeja u sezoni, tačnije prijateljskog karaktera.

Nakon meča trener Partizana Željko Obradović je rekao:

- Bila su ovo tri vrlo prijatna dana u Trapaniju. Stigli smo nakon što smo radili samo 10 dana, mogli ste da vidite da ekipa još mora da napreduje. Danas smo radili dobro, neke stvari malo slabije, protiv ekipe koja zna da igra, ali je bila umorna i imala kratku rotaciju. Rezultat nije bitan, ali je važno da naši igrači iz dana u dan shvate kako želimo da igramo - rekao je Obradović.

Karlik Džons
Karlik Džonsfoto: KK Partizan

- Tim je odigrao dobro, posebno u defanzivi. U napadu smo bili dobri pred kraj druge četvrtine i u drugom poluvremenu, imali smo dobar protok lopte i generalno smo igrali dobru košatku. Želimo da nastavimo ovako. Dertona i Trapani su dobri timovi, u pripremnom periodu nije lako oceniti jer svaki trener želi da prenese svojim igračima način na koji želi da igra, a to je nešto što ne može da se uradi za dve nedelje. Srećan sam zbog stava koji moj tim ima. Danas smo odigrali tri nove akcije, nove šeme, i izveli smo ih dobro. To mi pokazuje da su moji igrači sposobni da primaju informacije i primenjuju ih vrlo brzo. Rezultat nije bitan, mnogo sam srećniji što tim želi da igra kao – tim. Imali smo tri loša šuta na početku, rekao sam igračima da to nije dobro i isti ti igrači koji su napravili greške odigrali su vrlo dobro. Lopta je cirkulisala na pravi način.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport

- Sledeće nedelje igramo u Beogradu sa dva tima: AEK-om iz Atine i Parizom. Zatim imamo turnir u Atini protiv velikih timova iz Evrolige, a onda počinjemo naše prvenstvo. Moramo da napredujemo iz dana u dan. Danas nije igrao Tajrik Džons, imamo četvoricu igrača u Beogradu iz različitih razloga. Nadamo se da će svi oni igrati na sledećim utakmicama. I pokušaćemo da shvatimo gde smo trenutno i kako da napredujemo svakog dana. Isto kao i uvek - rekao je Obradović, a prenosi "PianetaBasket".

Bonus video:

02:32

Željko Obradović o početku priprema Partizana

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.