Nedović progovorio u "slučaju Teodosić": Desilo se šta se desilo, bilo je to veliko razočarenje...
Teodosić i Nedović, Foto: Starsport©

sve je otkrio

Nedović progovorio u "slučaju Teodosić": Desilo se šta se desilo, bilo je to veliko razočarenje...

Gorko sećanje...

Objavljeno: 15:30h

Bek Crvene zvezdeNemanja Nedović je tokom podkasta "Kod Luke i Kuzme" govorio na mnoge košarkaške teme, a usput se dotakao i perioda u reprezentaciji Srbije.

On je otkrio zašto je pre godinu dana odlučio da završi karijeru u nacionalnom dresu i osvrnuo se na "slučaj Miloš Teodosić".

- U reprezentaciji sam uglavnom imao razočaranja. Poslednja godina (2022. prim, aut) u Pragu i Berlinu gde sam otišao maksimalno motivisan i spreman. Desilo se šta se desilo i sa Teodosićem. Otvorila se situacija da igram baš dosta. Video sam da je Kari imao dobru ulogu za mene, hteo sam da je iskoristim, bila je prava ekipa. I prva pripremna utakmica protiv Slovenije, ulaz, desna – leva, padnem na kuk. Pao sam na kuk 200 puta u karijeri, ustanem i uvek idem dalje. Ali, posle utakmice sam se probudio oko tri-četiri ujutru, trne mi cela noga, otekla. Zovem doktora Gagu Radovanovića, on kaže moramo da snimimo. Ja sam zbog te povrede propustio 12 dana priprema bukvalno pred Evropsko prvenstvo. Ali, Kari me poveo, otpao je Šegi (Dobrić) koji je bio tu sve vreme. Vanja (Marinković) se razboleo tokom grupne faze, a ja sam protiv Finske odigrao dobro, protiv Izraela krenuo na dvojci što mi odgovara… Rekao sam sebi: „To je to, konačno ću ostaviti neki trag“. I, igrao se sedmi-osmi minut utakmice… Povreda lista! To je za mene bilo takvo razočarenje… Da smo osvojili medalju, bilo bi mi lakše, ali još smo ispali tako da sam se tada ugasio - istakao je 33-godišnji as.

Nemanja Nedović
Nemanja Nedovićfoto: Starsport©

Osvojio je srebro sa OI u Riju 2016. godine, a nažalost pehovi su ga sprečili na putu ka novim medaljama.

- Uvek su bili neki pehovi. Kada sam se odazvao, pričao sam sa Karijem celog leta. Uveravao me da će biti dobro, da ćemo napraviti rezultat, jaku ekipu, Bogdan je bio tu, što mi je značilo. Ali, premišljao sam se. Onda sam otišao na pripreme mentalno negde drugde, a fizički u lošem stanju. U dve utakmice na Akropolis kupu nisam dao poen. Nisam se više video tu. To je bio prelomni trenutak kada sam rekao da neću da silim nešto što ne ide. Žao mi je, mislim da sam mogao mnogo više. Da imam više medalja, ali to je bila moja odluka… Baš sam se razočarao.

Prokomentarisao je i to što su svi saigrači od Nikole Jokića za osvojenu bronzu u Parizu dobili "Roleks" sa posvetom.

- Ne znam ko može tako brzo da dobije roleks! Osim Joke, naravno. Doneo je Šegi na trening pre neki dan! Rekao sam mu: "Ja kad sam osvojio srebro u Riju – big mek i dva čiza, a vi roleks i ko zna šta još - našalio se Nedović.

Bonus video:

00:12

Nedović dočekan zvižducima u Areni

(Espreso sport/Luka i Kuzma)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.