Filip Petrušev i Crvena zvezda?
Filip Petrušev, Foto: /IPA / Sipa Press / Profimedia

NAVIJAČI ČEKAJU

Filip Petrušev i Crvena zvezda?

Povratak ili ostanak u Olimpijakosu?

Objavljeno:

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda gostovao je u jutarnjem programu TV Prva gde je pričao o brojnim temama.

- Kako ko je preneo. Kod nas ima tu puno manipulacija u medijima, zavisi kako je ko obojen ili nastrojen. Mi smo o Aleksi razmišljali mnogo pre nego što je došao u Partizan, toliko još kada je bio Radonjić u Zvezdi. On nije bio za to da dođe u Zvezdu, to je sve o njemu. Da li će se on vratiti i doći, mi smo napravili dogovor sa navijačima da nema više dolazaka igrača iz Partizana - rekao je Čović.

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: Starsport©

Objasnio je i zbog čega, jer bi u tom slučaju izvesno postojalo neko obeštećenje.

- To je tako između ostalog, jer vi kod dotičnog Avramovića imate možda obeštećenje da je ako prelazi iz Partizana u Zvezdu oko milion ili dva miliona evra. Otišao je u CSKA za 400.000 evra. Zvezda to ne radi, to prvo nije ni po zakonu.

Aleksa Avramović
Aleksa Avramovićfoto: /IPA / Sipa Press / Profimedia

A zbog čega su prelasci iz Partizana i Zvezdu i Zvezde u Partizan postali tako retki?

- Imali ste Stojkovića golmana, to je nažalost tako, to će se menjati kako se bude menjao sportski ambijent. Pominje se igrač Kaboklo, kojeg smo skautovali kada smo skautovali i Jaga. Imali smo kontakte sa menadžerima Kabokla dok je bio igrač Venecije. Tada se pričalo o ciframa kao što su 900.000 - 1.000.000. Mediji treba da puste uživo čoveka šta je rekao. Onda se desi da se ispale stvari koje nisu istinite.

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: Starsport

Situacija oko Filipa Petruševa?

- Mi nemamo više nijedno pojačanje, osim što smo razmišljali o Petruševu, svesni da je on igrač Olimpijakosa i da je on pod ugovorom tamo. I naravno, to je sada stvar koju će rešavati ljudi u Olimpijakosu. Ja njih potpuno razumem ako ne bude raspoloženja da se on pusti da ode u Zvezdu. Mislim da je tu prošle sezone napravljena greška, ne sa naše strane, on je iz potencijalnog NBA prešao u Olimpijakos. Možda je mogao put da ga odvede opet u Zvezdu. Tu smo gde smo, računamo eventualno ako se ne dogodi to sa njim da imamo zatvoren roster. Mi smo ove sezone završili sa dovođenjem novih igrača - otkrio je Čović.

Duel Filipa Petruševa i Lebrona Džejmsa na Olimpijskim igrama u Parizu
Duel Filipa Petruševa i Lebrona Džejmsa na Olimpijskim igrama u Parizufoto: Starsport©

Ponosan je na broj domaćih igrača u timu.

- Mi smo jedinstven slučaj u srpskoj košarci sa 10 domaćih igrača, ne samo ovako, nego u Evroligi. Tu je iza Žalgiris sa osam domaćih košarkaša. Pokušaćemo da napravimo sa takvim timom što je moguće bolji rezultat. Treba odbraniti sva tri trofeja koja smo osvojili prošle sezone.

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: Starsport©

O ABA ligi i KLS.

- Ona sve više gubi smisao. Vi iz ABA lige, gde smo mi prvaci, plaćamo 750.00 + 250.000 evra, Partizan isto. Postavlja se pitanje kakav je smisao. Kada vidite tenzije, pokušaje pojedinih klubova... Pomalo se razumeju u sport kojim se bavimo. Zvezda nije protiv regionalne lige, ona je donela dosta kvaliteta. Mi smo za kvalitetnu domaću ligu. Mi već imamo KLS, vlasnici treba da budu klubovi, nikako KSS. I da se napravi nadogranja KLS. U regionu Srbija je jedina zemlja koja može to da napravi brzo. Imamo šest klubova iz ABA lige, tri iz ABA 2 lige, još nekoliko koji zadovoljavaju kvalitetom. Tu mislim i da mogu finansijski da mogu da izmiruju sve obaveze koje klubovi imaju. Srbija tu ne treba da brine. Videćemo šta će biti sa ABA ligom, ističu i TV prava... Srbija najvećim delom finansira ABA ligu. Neki to poštuju, neki ne. Ako bi se ta sredstva usmerila na domaću košarkašku ligu, bilo bi sjajno. Mnogi se vade na te lige i kada je u pitanju muška i ženska liga, svi ovi igrači su tu stasali. Da li mogu da budu bolje? Mogu, ali nemojte svoje propsute da pravdate - zaključio je Čović.

Bonus video:

01:31

Nebojša Čović - novogodišnji koktel

(Espreso/TV Prva/Preneo:V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.