Bio šampion sa Željkom Obradovićem, a sada će biti novi predsednik Saveza?
Željko Obradović, Foto: Starsport©

opa

Bio šampion sa Željkom Obradovićem, a sada će biti novi predsednik Saveza?

Vrlo zanimljivo

Objavljeno: 10:06h

Promene u litvanskoj košarci su neminovne i, očigledno, neophodne. Nisu one produkt čiste činjenice da se reprezentacija nije kvalifikovala na Olimpijske igre, odnosno da je izgubila finale turnira u Portoriku gde je bila favorit, ali to jeste možda pomoglo da se u trku za predsednika Saveza uključe i neka druga lica.

Među njima je najzvučnije i najnovije – Robertas Javtokas! Legendarni centar Litvanije, šampion Evrolige sa Panatinaikosom Željka Obradovića 2007. godine i osvajač brojnih medalja sa reprezentacijom u periodu od 2007. do 2015, poslao je kandidaturu za ovo veoma odgovorno mesto. Jer, Litvanij je zemlja košarke, a poslednji neuspesi definitivno utiču na sve.

Nenad Krstić i Robertas Javtokas
Nenad Krstić i Robertas Javtokasfoto: Starsport

Javtokas u timu ima i poznatog trenera, Jonasa Kazlauskasa, kao i prvog čoveka litvanske lige, Remigijusa Milašiusa. Međutim, možda još značajnije je ko su ljudi koji podržavaju kandidaturu Javtokasa. Jača lista ne postoji:

Arvidas Sabonis, Šarunas Marčuljonis, Šarunas Jasikevičijus, Jonas Valančunas, Dainius Adomaitis, Jonas Mačijulis, Mantas Kalnietis, Martinas Pocijus, Rimantas Kaukenas, Ramunas Šiškauskas, Ramunas Butautas, Paulijus Motiejunas…

Za sada je protivkandidat Mindaugas Balčunas, dugogodišnji sportski radnik u litvanskoj košarci i trenutno generalni sekretar.

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

Espreso / Merdian sport / Prenela: I.K


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.