Opet ti Nemci: Srbija ostala bez zlatne medalje!
Navijači Srbije, Foto: EPA/ALEX PLAVEVSKI

velika šteta

Opet ti Nemci: Srbija ostala bez zlatne medalje!

Veliki uspeh uprkos porazu

Objavljeno: 22:09h

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u finalu Evropskog prvenstva od vršnjaka iz Nemačke rezultatom 93:83.

Ovo je svakako veliki uspeh za srpsku košarku, ali ostaje žal što medalja nije zlatnog sjaja.

Nemci i jesu bili glavni favoriti za trofej pre početka turnira, što su uspeli da opravdaju.

Kristijan Andersen sa 31 poenom je MVP utakmice, a Savo Drezgić sa druge strane, ubacio je 30.

Izabranici trenera Vuleta Avdalovića su očigledno bili ispražnjeni posle spektakularnog finala, pa su nešto sporije počeli. To je Nemačka maksimalno kaznila i već u prvom periodu došla do razlike koja joj je bila dovoljna za miran nastavak.

Juniori Srbije
Juniori Srbijefoto: KSS/FIBA

Naravno da to nije značilo da će naš tim odustati, bez borbe. Niti je. Već su do kraja prvog poluvremena Orlići uhvatili ritam, spustili prednost Nemaca, na veliki odmor otišli sa samo šest poena zaostatka, da bi poenima Sava Drazgića već posle minut i po igre u nastavku naš tim prišao na samo 53:51, uskoro je razlika bila i samo pola koša – 57:56, koliko je bilo posle poena sa penala Andreja Kostića.

Međutim, Nemačka je uvek nalazila način da odbije nalete Orlića i opet naravi beg. Tako je bilo i posle zakucavanja Kostića za 72:69, u 34. minutu. Uzvatili su serijom 6:0 za 78:69, pred poslednja dva i po minuta Nemačka je bila na 14 razlike – 89:75. Pred Orlićima je bio težak zadatak da ponovo uhvate ritam.

Najefikasniji u našem timu bio je Savo Drezgić sa 30 poena, uz 6 skokova i 7 asistencija, Andrej Kostić je ubacio 23 poena, Ognjen Srzentić 13.

Bonus video:

00:17

Srbija Amerika Olimpijske igre

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.