Polufinale sa Amerima? "Falila je samo Suzana Mančić"
Duel Jokića i Dejvisa, Foto: EPA/ALEX PLAVEVSKI

hit komentar

Polufinale sa Amerima? "Falila je samo Suzana Mančić"

FIBA nam napravila pakao

Objavljeno: 15:41h

Košarkaška reprezentacija Srbije je pobedom nad selekcijom Južnog Sudana obezbedila četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu.

Već ranije se znalo da nam je naredni rival Australija, da bi kasno sinoć saznali ishod žreba, te da nas u polufinalu čeka potencijalnu duel sa Amerikancima.

Bivši srpski košarkaš Miroslav Mića Berić kaže da je žreb izgledao kao "klacičan loto". - Do sinoć, posle utakmice, nije se uopšte znalo. I to je ona konfuzija koju je stvorila FIBA sa ovim novim konceptom, novom organizacijom od tri grupe, gde niko živ nije mogao da zna ko će s kim da igra. Otprilike se znalo ko će na koga u četvrtfinalu, ali za polufinale je jedan klasičan žreb. U šali kažem – sinoć je falila samo Suzana Mančić da izabere ‘loto’ sedmicu i ‘loto’ dobitnika. Izgledalo je kao žreb za ‘loto’ - rekao je Berić za "Sportklub".

Mića Berić
Mića Berićfoto: Starsport©

Pritisak je veliki... - I sad koliko god smo mi jak tim, profesionalci, sve to, koncentracija na nivou, ali jednostavno tu u nekom malom mozgu ostaje ta misao da u slučaju pobede, idemo na Ameriku koja će 101 odsto pobediti Brazil. Tako da nezgodno je, svi smo očekivali da će to da bude veliko finale - dodao je. Ipak, on vidi i svetlu tačku u čitavoj situaciji. - Možda je manji pritisak u polufinalu igrati protiv Amera nego u finalu, ali sve je to prebrzo, mislim da apsolutni fokus mora da bude na utakmicu protiv Australije, jer se radi o jednoj izuzetno dobroj reprezentaciji i reprezentaciji čiji stil igre nam apsolutno ne odgovara - zaključio je nekadašnji reprezentativac.

Bonus video:

00:29

Nikola Jokić

(Espreso sport/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.