Doskorašnji košarkaš Partizana opleo po Obradoviću? To što on želi nije moguće!
Mateuš Ponitka, Džejlin Smit, Džejms Naneli, Kevin Panter i Frenk Kaminski, Foto: Starsport©

crno-beli

Doskorašnji košarkaš Partizana opleo po Obradoviću? To što on želi nije moguće!

Kako tumačite ove reči

Objavljeno:

Partizan protekle sezone nije ispunio ciljeve i očekivanja navijača, a ceh su platili brojni igrači koji su napustili klub ovog leta.

Jedan od njih je i poljski reprezentativac Mateuš Ponitka.

On je u razgovoru za "Mozzart sport" otkrio da je tugovao zbog loše sezone u crno-belom dresu, kao i da je do sada sve iza njega.

Mateuš Ponitka
Mateuš Ponitkafoto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

- Tugovao sam, ovo najozbiljnije kažem. Imao sam period tugovanja za sezonu u Partizanu i za sve što smo propustili. Sada je to međutim iza mene, idem dalje. U neke nove izazove za koje sam spreman. Prežalio sam period u Partizanu - otkrio je Poljak.

On je blizu novog angažmana.

- Jesam. Sve je veoma blizu dogovora. Još samo nekoliko sitnica, ali ne mogu da kažem koji klub je u pitanju. Samo ću reći da sam veoma zadovoljan. Želim priliku da ponovo igram na visokom nivou, da povratim samopouzdanje, što je možda i najbitnije za mene.

Bio je iskren o svom učinku u Partizanu.

- Kod mene je bilo samo padova, ne sećam se nekog uspona... Gledajte, ja sebe smaram iskrenim čovekom. Nema potrebne da lažem bilo koga, a ponajmanje sebe. Nije to bila dobra sezona. Nisam zadovoljan kako sam igrao, nisam se uklopio i doprineo onako kako sam želeo.

Mnogi se pitaju zbog čega nije uspeo da uradi u Partizanu ono što se od njega i očekivalo.

Mateuš Ponitka
Mateuš Ponitkafoto: Starsport©

- Ne bih sada da pravim neki alibi ili pronalazim izgovor, ali ta povreda ramena pred sam početak sezone me je baš izbacila iz ritma. Došla je u najgorem mogućem trenutku. Baš pred početak sezone kada smo se svi borili za uloge u timu, kada smo se uklapali. Na prijateljskoj utakmici na otvorenom sam doživeo taj neugodan pad na rame posle čega sam imao velikih problema. Da ne ulazim sada u detalje, ali osećao sam bol dugo, tek negde u martu sam mogao normalno da koristim rame a da ne osećam bol. Tada je već sezona uveliko odmakla i zaista je teško bilo nametnuti se u tim okolnostima - kaže Ponitka i dodaje:

- Da se povreda dogodila u januaru, uveren sam da bi bilo potpuno drugačije. Brže bih se vratio jer bih se već uklopio, znao bih šta se od mene očekuje. Imao bih definisanu ulogu. Ovako samo sam se tražio na parketu i na kraju, ništa nije bilo onako kako sam hteo. Ni individualno, ni timski.

Smatra i da crno-beli nisu bili miljenici sreće.

- Realno je da kažemo da u nekim situacijama nismo imali sreće. Kad se samo setim koliko smo utakmica izgubili u poslednjem minutu. Dve pobede više, mi smo u plej-inu, četiri pobede više idemo direktno u plej-of. Što je bio sasvim realan scenario. To je sve doduše sport, ali mislim da mi se nikada u karijeri nije dogodilo da izgubimo toliko utakmica na jednu loptu u sezoni, ali porosto tako se desilo.

Partizan je na kraju sezonu završio bez ijednog trofeja.

- Nismo kliknuli. Ne mislim na hemiju ili međuljudske odnose jer je svlačionica bila dobra. Pričam sa momcima i dalje, ali jednostavno na terenu nešto nije kliknulo i to je to. Zato nismo pobeđivali.

Govorio je i o svom odnosu sa Željkom Obradovićem.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport

- Imao sam nekoliko otvorenih razgovora sa trenerom tokom sezone. Mislim da sam bio iskren i da sam pričao objektivno. Naravno imao je i on svoju stranu u čitavoj priči koju poštujem. On je izvanredan trener i to je pokazao na delu - rekao je Ponitka i dodao:

- On traži perfekcionizam, a to je teško izvesti. Posebno sa igračima koji imaju moderan mentalitet. Baš je teško sprovesti u delo ono što Željko želi. On zaista hoće da igramo košarku na pravi način, timski, perfektan, ali neke stvari baš teško prolaze. Da se možda vratimo na neka ranija vremena od pre 15 ili 20 godina, možda bi lakše išlo, ali u ova nova vremena... Teško je tražiti perfekciju, a on je perfekcionista i sve mu je u detaljima. Zbog toga je doduše i osvajao trofeje koje je osvajao.

U timu iz prošle sezone ostaće samo Balša Koprivica, ukoliko ne računamo one mlade igrače.

Balša Koprivica
Balša Koprivicafoto: Starsport©

- Baš sam se skoro čuo sa njim. Reako sam mu da će postati legenda Partizana jer je jedini ostao. Zaslužio je to. Zaslužio je i da ostane i bude deo velikog kluba.

Bonus video:

00:46

Željko Obradović, Partizan ABA liga

(Espreso/Mozzart sport/Bojan Brezovac/Preneo: A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.