Najteža odluka u životu Nikole Jokića!
Nikola Jokić, Foto: Starsport©

morao da preseče

Najteža odluka u životu Nikole Jokića!

Bio je na žestokom udaru javnosti

Objavljeno: 19:12h

Trostruki MVP NBA lige Nikola Jokić je ponovo na raspolaganju reprezentaciji Srbije, a malo je poznato koliko mu je bilo teško da otkaže selektoru Svetislavu Pešiću prošlog leta.

Zbog te odluke je bio na velikom udaru javnosti...

- Ja najbolje znam koliko je Nikoli teško palo što nije mogao da pomogne Srbiji na Mundobasketu. Jednostavno nije bio spreman da igra, bio je mentalno i fizički iscrpljen. I znam kako mu je bilo žao što nije sa momcima tamo. Zbog toga verujem je sada dodatno motivisan da vodi tim do uspeha - rekao je popularni Ognjen Stojaković, inače pomoćni trener u Denveru i reprezentaciji Srbije u razgovoru za "Denver post".

Ognjen Stojaković
Ognjen Stojakovićfoto: Jao Mile podcast/Youtube

- To je ogroman pritisak. Nikola je najbolji košarkaš na svetu i sada se od njega očekuje da bude glavni. Ljudi iz Srbije se identifikuju sa sportistima i imaju visoka očekivanja, pogotovo od reprezentacije. Taj pritisak ne oseća samo Jokić, osećaju svi igrači koji zaduže dres Srbije - objasnio je pomoćnik Majka Malouna.

Otkrio je kakva je atmosfera u taboru "orlova" pred put na Olimpijske igre.

- Sve je sjajno. Igrači se mnogo vole i stalno provode vreme zajedno. Nije samo košarka tema. To su prijatesljki razgovori. Da, pričaju i o uspesima u sportu i takmičenju, ali je u centru pažnje prijateljsvo i uobičajen život. Sjajno se slažu - otkrio je Stojaković "Denver postu".

Bonus video:

00:29

Nikola Jokić

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.