Veliki skandal pred start Olimpijskih igara!
Nikola Jokić i Svetislav Pešić, Foto: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

NEVEROVATNO

Veliki skandal pred start Olimpijskih igara!

Bahatost

Objavljeno:

Renomirani sportski portal "ESPN" objavio je spisak favorita za osvajanje medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, a sudeći prema tome, bili su više blagonaklonjeni Srbiji od same FIBA...

FIBA je Srbiju postavila na četvrto mesto iza Nemaca i Francuza, gde su Ameri bili ubedljivi favoriti, što je skandalozno pred sam start igara u Parizu.

Kao i u tom izveštaju i u "ESPN" izveštaju je Amerika bila ubedljivi favorit, ali se Srbija našla na mnogo povoljnijoj, drugoj poziciji.

Cenjeni novinar "ESPN"-a Kevin Pelton je opisao Srbiju kao tim koji će imati veoma kvalitetne igrače i još kvalitetniji sastav nego na Svetskom prvenstvu, gde su uzeli drugo mesto.

1 / 7 Foto: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

- Slučaj za Srbiju je jednostavan, prošle godine su osvojili srebro na Filipinima, pobedili Kanadu u polufinalu pre nego što su u finalu izgubili od Nemačke sa šest razlike, i to bez možda najboljeg igrača sveta. Jokić se prošlog leta odmorio posle dugog jurcanja do titule sa Denver Nagetsima, ali se ove godine vratio u Srbiju. Od šest najboljih kandidata, Srbija ima najmanje ukupnih NBA minuta kako prošle sezone tako i u karijeri. Ipak, Jokić je dovoljno dominantan da to nadoknadi, a Bogdanović i Vasilije Mićić nude perimetarske protivteže. Srbija je takođe impresionirala pobedivši Francusku, 79-67, na egzibiciji u Lionu, pre nego što je izgubila oba kraja uzastopno u Abu Dabiju dok je odmarala ključne igrače u obe utakmice - napisao je cenjeni novinar.

Prema ovim najavama Peltona Kanada je treći favorit, Francuzi četvrti, potom Nemci, Australijanci, Grci, Španci, Brazilci, pa slede učesnici grupe Srbije, Portoriko i Južni Sudan. Japan je najniže plasirana reprezentacija.

Srbija se nalazi u grupi sa selekcijama Amerike, Južnog Sudana i Portorika, a drugi dan od starta Olimpijskih igara igraće protiv Amera.

Bonus video:

00:21

Jokic i Bogdanović piju pivo na trkama u Somboru

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.