DONČIĆ NA METI SKANDALOZNIH KRITIKA NAKON ISKLJUČENJA: ''Nedopustivo je da se Luka...''
Luka Dončić, Foto: Tim Heitman / Getty images / Profimedia

neverovatno

DONČIĆ NA METI SKANDALOZNIH KRITIKA NAKON ISKLJUČENJA: ''Nedopustivo je da se Luka...''

Teške reči su upućene na račun Slovenca

Objavljeno:

Činjenica je da se Luka Dončić okreće ka sudijama posle velikog broja napada Dalasa, nekada čak i nakon što se pištaljka čuje.

Činjenica je i da on, verovatno uz Nikolu Jokića, igra pod najvećim brojem slabijih i jačih udaraca tokom jedne večeri, ali čak je i sam Slovenac u jednoj fazi sezone javno govorio o tome da mora manje da obraća pažnju na delioce pravde.

To je možda važilo tokom ligaškog dela. Svakako ne u momentu kada gubi u velikom finalu.

Treći meč finala plej-ofa između Dalasa i Bostona
Treći meč finala plej-ofa između Dalasa i Bostona foto: Tim Heitman / Getty images / Profimedia

Posle trećeg poraza od Bostona, ovoga puta usred Dalasa, Dončić je, komentarišući sudije, kritikovao odluku da mu četiri minuta pre kraja utakmice daju šesti faul zbog kojeg je morao da napusti teren:

- Nismo mogli da igramo fizički jako. Neću ništa da kažem, ali šest faulova u NBA finalu, dok stojim ovako (raširio ruke, prim. aut)… Ma, dajte. Mora bolje od toga.“

Pošto su svi bili tihi dok je Luka nosio na svojim plećima Dalas do velikog finala, sada kada Maveriksi 0-3 valjda je trenutak da se kritikuje jedan od najboljih igrača današnjice. Brajan Vindhorst sa ESPN posle utakmice nije štedeo Dončića zbog dva dela njegove igre – odbrane i žaljenja na suđenje.

- Nedopustivo je da se (Luka) stavio u taj položaj, četiri minuta pre kraja sa pet faulova. Završio je na parketu i onda odmah pogledao ka klupi uz poruku: ’Bolje bi bilo da zovete taj čelendž’. Kao da je klupa kriva što je napravio loš potez“, komentarisao je novinar ESPN šesti faul koji je Dončić zaradio pokušavši da se postavi za faul u napadu.

To je bio samo početak…

- Ako Luka želi da bude šampion, moraće iz ovog finala da nauči. Njegova odbrana je nedopustiva. Boston vodio u seriji jer ga napada. A Luka se žali na sudije. Oni su razgovarali sa njim, molili ga… Košta svoj tim zbog načina na koji se ophodi prema arbitrima. Briljantan je igrač, toliko toga radi dobro, Dalas je ovde zbog njega, ali predstava u ovoj utakmici je nedopustiva. To što je posle meča krivio sudije, govori da nije još ni blizu. Možda će mu neko tokom leta prići, kao što niko od Maveriksa do sada nije. Dalas neće osvojiti titulu ako on ne popravi ove aspekte - dodao je Vindhorst.

Nije nezanimljivo ovo mišljenje, verovatno je i na mestu što se tiče komunikacije sa sudijama, ali reći da Dončić nije šampion… On je momak koji je kao šampion sa dva različita tima (Real i Slovenija) došao u NBA, gde trenutno igra veliko finale iako nema ni blizu dovoljno arsenala kakav ima Boston.

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

(Espreso/Meridan sport/Prenela:Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.