BOSTON NA KORAK DO REKORDNE 18. TITULE: Isključenje Dončića, skupo je koštalo Dalas!
Treći meč finalne serije NBA plej-ofa Dalas Maveriksa i Boston Seltiksaa, Foto: Tim Heitman / Getty images / Profimedia

nba

BOSTON NA KORAK DO REKORDNE 18. TITULE: Isključenje Dončića, skupo je koštalo Dalas!

Maveriksi su u poslednjoj četvrtini stigli od -21 do samo poen zaostatka, ipak, pred kraj meča su poklekli i tako Seltiksima doneli ''meč loptu'' i šansu da se domognu šampionskog prstena

Objavljeno: 08:45h
I K

U noći između srede i četvrka Boston je naneo Dalasu treći uzastopni poraz u finalnoj seriji plej-ofa NBA lige - 106:99.

Seltiski su imali sve u svojim rukama na početku poslednje deonice i odličnu zalihu od 21 poen prednosti, ali su svojim greškama uspeli da vrate protivnika u život i dovedu ih na samo poen razlike i tako zakomplikuju stvari pred sam finiš utakmice.

Na svu sreću po njih, rival nije uspeo da iskoristi loš period Bostona i tako dođe do važne pobede i smanji zaostatak u borbi za šampionski prsten.

Luka Dončić
Luka Dončićfoto: Tim Heitman / Getty images / Profimedia

Dalas je u poslednjoj četvrtini ostao uskraćen za poentersku mašinu Luku Dončića, jer je slovenački košarkaš na četiri minuta do kraja zaradio šesti faul na meču i tako dobio isključenje u najgorem mogućem trenutku za svoju ekipu.

Kada su svi u dvorani misli da je gotovo, Dalas se nije složio sa tim, pa se znatno približio Bostonu, ipak, Seltiksi su imali pravo rešenje u kriznom periodu meča u vidu Džejlena Brauna i Derika Vajta, koji su svojim potezima u oba pravca terena odveli tim do treće uzastopne pobede u finalnoj seriji.

Irving je imao najzapaženiju rolu u porazu Dalasa, Amerikanac je ubacio 35 poena, ali to nije bilo dovoljno da Dalas dođe do prvog trijumfa u seriji. U pobedničkoj ekipi se najviše istakao Džejson Tejtum sa 31 poenom, ali zato u završnici meča nije bio primetan. Ipak, Braun je preuzeo njegovu ulogu i sa 30 poena bio glavni motor ekipe pred sam finiš utakmice. Vajt je dodao 16 poena, uz pet skokova i četiri asistencije.

Boston je poveo sa 3:0 u finalnoj seriji i došao na korak od rekordnog 18. prstena NBA lige. Do titule će moći da stigne već za dva dana na ovom istom mestu. Videćemo da li će ekipa Dalas Maveriksa pod palicom Džejsona Kida moći da se vrati u život i dođe do preokreta u seriji, za tako nešto, moraće ozbiljno da se namuči, jer ih čeka jako težak posao.

Bonus video:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.