PARTIZANOVO TRANSFER LETO? Vladimir Kuzmanović dao jasan predlog kog igrača potpisati!
Vladimir Kuzmanović, Foto: Printscreen/Youtube/Podkast sa Lukom i Kuzmom

sve je rekao

PARTIZANOVO TRANSFER LETO? Vladimir Kuzmanović dao jasan predlog kog igrača potpisati!

Pravo u metu

Objavljeno:
D T

Pred košarkaškim klubom Partizan je težak posao ovog leta nakon loše sezone na svim frontovima.

Crno-beli su izgubili sva četiri finala u kojima su imali šansu da dođu do trofeja (Superkup ABA lige, ABA liga, KLS, Kup Radivoja Koraća), uz 11. mesto u Evroligi koje nije bilo dovoljno za plasman u plej-in - za početak.

Nema sumnje da Partizan čeka potpuna rekonkstrukcija postojećeg tima, jer ono što su novajlije pružile u crno-belom dresu ove sezone - ravno je kataklizmi.

KK Partizan, Željko Obradović, ABA liga
foto: Starsport

Frenk Kaminski, sa nespornim košarkaškim talentom koji poseduje, igrao je u crno-belom dresu kao "pao sa kruške", a ništa bolji od njega nije bio ni Pi Džej Doužer. Kada se na to doda i Bruno Kaboklo koji je već dugo u oblacima, Partizan bolje od ovoga nije ni mogao.

1 / 3 Foto: Starsport©

U javnosti već provejava informacija da bi Mario Nakić mogao da zaduži dres Partizana, a to je već učinio srpski bek Arijan Lakić.

Takav koncept dovođenja mladih i talentovanih domaćih igrača, željnih dokazivanja i borbe na parketu, predlog je i Vladimira Kuzmanovića, starog košarkaškog vuka iz nekih lepših vremena kada je košarka bila više od gomile novca i visokih ugovora.

Kuzmanović, inače jedan od autora "Podkasta sa Lukom i Kuzmom", zajedno sa Lukom Spasovskim, jasno je rekao kojim putem bi crno-beli morali da pođu ovog leta:

- Zvezda je uspela da zadrži okosnicu ekipe. I to je prednost za narednu sezonu. Sa druge strane Partiza čeka ozbiljan posao. Ne rekonstrukcija, već veliku posao... Kaminski nema ugovor, Doužer takođe. To su ozbiljni udarci. Po meni, neko ko apsolutno pripada Partizanu je Mario Nakić. Njegova bliskost sa Partizanom i otac koji je igrao taj klub. Potrebna mu je ta odsočna daska za dalje, naravno ako je zdrav. I to bih voleo da vidim da se napravi neko jezgro domaćih igrača, ali tu mislim i na region - momci koji na pravi način razumeju košarku ovde. Svakako voleo bih jak i konkurentan tim Partizana - zaključio je Kuzmanović.

KK Partizan
KK Partizanfoto: Starsport

Legendarni košarkaš Crvene zvezde Vladimir Kuzmanović, zauvek će ostati urezan u srcima Delije, pošto je u sezoni 1997/1998 bio jedan od predvodnika crveno-belih do titule prvaka tadašnje SR Jugoslavije.

Prethodno je branio boje BFC-a i Beobanke, klubova koje su svi voleli tokom devedesetih, a koji danas nažalost više ne postoje.

Kasnije je ga je put odveo u Podgoricu, gde je sa Budućnosti osvojio dve uzastopne titule šampiona naše zemlje.

Bonus video:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

(Espreso sport/Podkast sa Lukom i Kuzmom)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.