Partizan spremio VELIKO pojačanje! Novi Džejms Naneli u crno-belom dresu?
Džejms Naneli, Foto: Starsport

prava stvar

Partizan spremio VELIKO pojačanje! Novi Džejms Naneli u crno-belom dresu?

Naslednik Nanelija u Partizanu?

Objavljeno: 20:14h

Košarkaški klub Partizan na čelu sa Željkom Obradovićem i sportskim sektorom crno-belih, zasukao je rukave i krenuo u remont postojećeg tima za narednu sezone.

Pored najavljenih dolazaka Filipa Barne i Marija Nakića, među crno-bele je sleteo dosadašnji bek Zadra, Arijan Lakić.

Arijan Lakić
Arijan Lakićfoto: FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Ideja crno-belih je da popune ekipu sa domaćim, mladim košarkašima spremnim da grizu na parketu, željnim dokazivanja i borbe širom terena u ABA ligi, uz određenu adatapciju i šansu koju će dobiti u Evroligi, pošto su crno-beli jako blizu da i naredne sezone igraju ovo takmičenje.

KK Partizan
KK Partizanfoto: Starsport

Partizan je muku mučio ove sezone sa motivacijom novajlija, na čelu sa Ognjenom Jaramazom, Frenkom Kaminskom itd... Ta greška se više ne sme ponoviti.

Ko je Arijan Lakić (24), novi član Partizana?

Reč je o bivšem beku Zadra, koji je nekada nosio dres Crvene zvezde i FMP-a, te čačanskog Borca i Sparsa iz Sarajeva, kao pozajmljeni igrač.

U dve godine uzeo je isto toliko titula prvaka Hrvatske sa Dalmatincima, a u regionalnom takmičenju ove sezone beležio je u proseku gotovo 10 poena, četiri skokova i 3.5 asistencija.

Sa reprezentacijom Srbije do 18 godina ovaj momak osvojio je zlatnu medalju na FIBA Evropskom šampionatu u Letoniji 2018. godine.

Talantovani bek je visok 198 cm i po svojim katakteristika i dobrom šutu spolja podseća po stilu igre na Džejmsa Nanelija, kome ovog leta ističe ugovor sa Partizanom. Status Nanelija je još uvek nepoznat, ali nema sumnje da će Partizan sesti za sto sa Amerikancem i ostaviti ga u klubu i naredne sezone.

Zašto Partizan u rotaciji ne bi imao iskusnog Nanelija i približan doprinos još jednog domaćeg igrača na pozicji dva i tri u vidu Lakića, ali i Nakića?

Džejms Naneli
Džejms Naneli foto: Starsport©

Partizan bi sa Barnom, Lakićem i Nakićem odradio odličan posao uoči onog glavnog - dolazaka iskusnih evroligaških igrača koji bi novom timu Željka Obradovića dodali novi - poseban ukus.

Bonus video:

00:09

Naneli izasao na zagrevanje

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.