OGLASIO SE DIREKTOR KLS: ''Zvezdi pobeda 20:0 i titula''
Aleksandar Grujin, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

najnovije vesti

OGLASIO SE DIREKTOR KLS: ''Zvezdi pobeda 20:0 i titula''

Sada je situacija jasnija

Objavljeno: 00:12h

Nedugo pošto je druga utakmica finala Superlige definitivno okončana, dva sata posle prekida i sat vremena nakon što je objavljeno da se susret neće nastaviti večeras, a ipak jeste jer su se košarkaši Crvene zvezde i sudijska trojka pojavili na terenu Beogradske arene, direktor KLS Aleksandar Grujin potvrdio je da će se susret registrovati službenim rezultatom u korist crveno-belih.

Naime, pošto je isteklo vreme od 15 minuta, predviđeno za zvanično zagrevanje u kojem se košarkaši Partizana nisu pojavili na terenu, delegat utakmice sastavio je zapisnik po kojem će meč biti registrovan shodno propozicijama...

- Nema razloga da se sumnja u bilo šta. Jedini koji je merodavan je prvi sudija i delegat. Sve informacije koje dobijate, dobijate od prvog sudije i delegata. Ono što je spiker uradio, nemam objašnjenja za to, pitajte njega - počeo je Grujin priču sa novinarima.

Da li je zvanični spiker na svoju ruku saopštio da se utakmica igra za 24 sata?

- Na svoju ili uz saglasnost sa nekim, a to nije smelo da se desi jer je išlo na štetu Partizana. Sve vreme sam bio u komunikaciji sa delegatom i znam šta se odigrava, sa gospodinom Stojanovićem. Sve što je urađeno, urađeno je u skladu sa propozicijama.

Šta dalje?

Aleksandar Grujin
Aleksandar Grujinfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

- Utakmica će se registrovati na osnovu delegatskog izveštaja, službenim rezultatom 20:0.

A onda, kada će biti uručen trofej Crvenoj zvezdi?

- U dogovoru sa Crvenom zvezdom, tokom narednih dana, biće uručeni pehar i medalje.

Da li je delegat Stojanović objasnio ekipama da će se utakmica nastaviti večeras ili sutra?

- Gospodin Stojanović je kao delegat imao komunikaciju sa oba kluba. Sve vreme dok sam sa njim bio u komunikaciji, on je razgovarao sa čelnicima oba kluba.

Znači, obaveštavao je obe strane šta se tačno dešava?

- To je njegova obaveza

Da li su u KLS pravila oštrija u odnosu na ABA ili Evroligi, pošto je zbog verbalnog delikta traženo da se prazni deo dvorane?

- Sa jedne strane je verbalni delikt, sa druge nešto drugo. Svi ste videli šta je sve poletelo u teren, čuli ste sve. Najoštrije osuđujem svako vređanje. Postoji pravilo da, ukoliko dođe do toga, prvi put se opominju navijači, drugi put takođe, treći put se skida pištaljka i ide se u svlačionicu, prazne se tribine.

Bonus video:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

(Espreso/Kurir/Prenela: Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.