GORE NE MOŽE: Katastrofa za Partizan!
Košarkaši Partizana posle pobede nad Megom, Foto: Starsport

problemi

GORE NE MOŽE: Katastrofa za Partizan!

Grobari su zabrinuti

Objavljeno: 21:14h

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale KLS.

Parni valjak je u majstorici polufinalne serije deklasirao Megu u "Pioniru" rezultatom 96:68.

Po završetku meča govorio je trener bivšeg šampiona Evrope Željko Obradović.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport

On je bio zadovoljan viđenim, a posebno je pohvalio dvojicu mladih košarkaša, Aleksu Dimitrijevića i Savu Drezgića.

- Prvo, čestitke Megi na odličnoj sezoni i posebno njihovom treneru Baraću što ovi mladi igrači izgledaju kako izgledaju i zaista mu čestitam na tome. Jasno je da je večeras utakmica odlučena u prvoj četvrtini koju smo odigrali izuzetno ozbiljno i odbrambeno i napadački. Takav je bio uglavnom ceo meč, sem nekog perioda u drugoj četvrtini. Posle toga je sve bilo manje-više korektno. Veoma lepo je videti ova dva mlada igrača (Dimitrijević i Drezgić, prim. aut.) koji nisu srljali. Obično u ovakvim utakmicama kad se vodi dvadesetak razlike, igra se na njih da daju lak koš, ali igrali su ozbiljno i to je pohvalno. Ako smo primili devet poena u prvoj četvrtini, znači da smo se fokusirali na neke loše stvari iz prethodne utakmice. Zadovoljan sam odbranom, bilo je i lakih koševa, ali generalno neuporedivo bolje nego u prošloj utakmici - izjavio je Obradović.

Partizan bi u finalu mogao da bude bez Kevina Pantera i Alena Smailagića, što bi mogla da bude prava katastrofa.

Kevin Panter
Kevin Panterfoto: Starsport

- Kvalitet Zvezde je nesporan, mnogo je tu kvalitetnih i iskusnih igrača, a kako će to da izgleda - videćemo. Pre svega, da vidimo u kakvom smo zdravstvenom stanju. Imamo mnogo problema. Panter preventivno nije igrao u drugom poluvremenu, jer je osetio bol u kolenu, sutra će da se pregleda, pa ćemo videti da li je sposoban. Smailagić je takođe imao povredu kolena i u prethodnoj utakmici je igrao svega pet minuta. Večeras je tražio izmenu pred kraj u poslednjoj četvrtini, osetio je bol, pa smo ga sačuvali. Ima i nekih drugih rovitih igračla, ali tako je kako je. Daćemo sve od sebe, pa ćemo videti - rekao je Obradović.

Nije mnogo hteo da priča o pobedi Panatinaikosa na F4 Evrolige.

- Nemam ja poseban komentar, bili su i Panatinaikos, Fenerbahče, i Real, sve moji bivši timovi. Čestitke Panatinaikosu, zasluženo su osvojili Evroligu - zaključio je Obradović.

Bonus video:

00:46

Željko Obradović, Partizan ABA liga

(Espreso/Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.