PARNI VALJAK PREGAZIO MEGU: Partizanova rapsodija za finale KLS!
Veoma raspoložen... Zek Ledej, Foto: Starsport

domaće prvenstvo

PARNI VALJAK PREGAZIO MEGU: Partizanova rapsodija za finale KLS!

Sjajna partija crno-belih

Objavljeno: 19:54h

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale KLS.

Crno-beli su u trećem meču, majstorici, deklasirali Megu u dvorani "Pionir" rezultatom 96:68.

Parni valjak će se u velikom finalu sastati sa Crvenom zvezdom, koja će imati prednost domaćeg terena.

Partizan je protiv Mege odigrao verovatno najbolju četvrtinu u čitavoj sezonu. Kevin Panter je sa brzih osam poena otvorio meč i već tada se mogla naslutiti dominacija Partizana.

Na kapitena su se nadovezali Zek Ledej i Danilo Anđušić, pa je posle samo nekoliko minuta igre rezultat bio 19:4 u korist bivšeg šampiona Evrope.

Nastavio je Parni valjak da melje onako kako navijači najviše vole, a košarkaši Mege izgledali su potpuno nesnađeno. Prednost crno-belih je rasla iz napada u napad, pa je Partizan poveo i rezultatom 28:4.

Do kraja prvog perioda Ledej je sa nekoliko poteza razgalio publiku, a Partizan je posle deset minuta igre vodio neverovatnim rezultatom, 39:9.

Mega je na startu drugog perioda napravila seriju od 6:0, što je naljutilo trenera domaćina Željka Obradovića. Ipak, nastavili su njegovi igrači sa lošom igrom u drugoj četvrtini, a Mega je previše lako stizala do poena na obruču.

Prednost crno-belih se topila, pošto nikako nisu mogli da stignu do poena iz igre, pa je Mega prišla na 17 poena zaostatka.

Ipak, ponovo se pojavio Džejlin Smit ubacio je dugu trojku i doneo Partizanu +20. Do kraja poluvremena gosti su uspeli da dodatno priđu crno-belima, pa je posle 20 minuta rezultat bio 47:31 u korist Partizana.

Danilo Anđušić je trojkom otvorio drugo poluvreme. Mega je u ovim trenucima imala 0/12 šut za tri.

Dominirao je Partizan kao u prvoj četvrtini. Svi su bili raspoloženi u timu Partizana, a posle zakucavanja Ledeja rezultat je bio 57:35 u korist domaćina, pa je Marko Barać morao da reaguje tajm-autom.

Nije to mnogo pomoglo, Anđušič i Ledej bili su nezaustavljivi, pa je Partizan stigao i do +28. Uspela je Mega potom da se malo konsoliduje i smanji prednost rivala na 70:47.

Obradović je u poslednjoj četvrtini pružio šansu za debi Aleksi Dimtrijeviću, koji je tu priliku iskoristio i ubacio čak osam poena uz velike ovacije Grobara.

Šansu je dobio i Savo Drezgić, a Partizan je na kraju stigao do ubedljive pobede i plasmana u veliko finale.

Najefikasniji u taboru crno-belih bio je Zek Ledej sa 17 poena, Danilo Anđušić dodao je 16, koliko je imao i Bruno Kaboklo, a dvocifren je bio i kapiten Kevin Panter sa deset poena.

Megu je predvodio Filip Jović sa 21 poenom.

Bonus video:

00:46

Željko Obradović, Partizan ABA liga

(Espreso/Andrej Kosić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.