BOMBA U NAJAVI! Đoković traži NOVOG TRENERA! Stiže svetski faca?
Novak i Đorđe Đoković, Foto: Starsport©

Bacio se na posao

BOMBA U NAJAVI! Đoković traži NOVOG TRENERA! Stiže svetski faca?

Uksoro i zvanično?

Objavljeno:

Predstavnici KK Dubaija održali su konferenciju u Beogradu povodom predstavljanja kluba i ulaska u ABA ligu. Tim povodom su pred novinare izašli Đorđe Đoković potpredsednik kluba, Dejan Kamenjašević, generalni direktor kluba i sportski direktor ABA lige Milija Vojinović.

Novinare je interesovalo da li čelnici kluba već znaju ko će im biti trener, ali da ne smeju da otkrivaju detalje jer su svi i dalje pod ugovorom.

- Imamo ideju, imamo i osobu, ali pošto su svi pod ugovorom ne možemo da kažemo ko je osoba. Ali značiće nam da afirmišemo status gde igramo, da bi osim ABA lige znali kako da se to formalizuje. Gledamo da bude osoba iz regiona - rekao je Kamenjašević, koji je odgovorio i na pitanje o pojačanjima.

Đorđe Đoković
Đorđe Đokovićfoto: Starsport©

- Što se tiče sportskog, već dugo smo na tržištu, gledamo i smatramo da nismo bili u situaciji da bilo šta do sada definišemo, ali sada je to slučaj. Sve što se pojavljivalo, nije imalo veze sa nama, 99 odsto nema sa nama, nego sa agentima. Sada tek počinjemo da razmišljamo o tome, mislim da možemo da sklopimo kompetitivnu ekipu koja ima svoj identitet, zato je i bitno koga ćemo potpisati kao glavog trenera.

Đorđe Đoković je otkrio šta će biti glavni cilj Dubaija i da žele da stvore tim koji će se samofinansirati i biti zdrava sportska celina.

- Imali smo jako izazovan period. Nije nam bio plan da dođemo do juna da sklapamo ekipu i čistavu poslovnu strukturu. Jako rano smo sklopili ugovore, prvo smo postigli dogovor sa Koka kola Arenom, jednom od najboljih na bliskom istoku. Trenutno smo u toj situaciji da stvaramo ekipu samo za ABA ligu, koja će se zasnivati mahom od regionalnih igrača, ali ako se promene licence oko drugih liga, onda ćemo i pristupiti drugačije, veliki broj sponzora i partnera je zainteresovan za Dubai, ali mi nismo mogli da pregovaramo dok nismo potpisali ugovor koji smo potpisali nedavno.

Đorđe Đoković
Đorđe Đokovićfoto: Starsport©

- Mi smo osnovani u aprilu 2021. godine, imamo veliku želju da prikažemo Dubai u pravom svetlu, ovo nije samo sportski projekat, već kako jedna zdrava sportska struktura treba da izgleda, želimo da prikažemo Dubai onakav kakav jeste, da tu živi preko 200 nacija, gde nema rasizma, iz koje ste kulture ili vere, ko nije bio u tom gradu, ne zna o čemu pričamo. Podržani smo od strane vlasnika i čitavog grada i Emirata, da mi budemo najbolji ambasadori tog grada. Nismo došli da se razbacujemo parama, nego da stvorimo zdravu strukturu, da stvorimo zdrav ekosistem, da se sami finansiramo - istakao je Đorđe Đoković.

Bonus video:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

(Espreso sport/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.